Închide

Fostul cazino Chios, transformat în „supermarket” de nunți

Economie by Kristina Reştea - mai 13, 2014 0 1453

Foto: Mihai Hendea

Foto: Mihai Hendea

De la business cu mese de BlackJack la afaceri cu mirese: etajul clădirii din Parcul Central va fi ocupat de un salon cu rochii de mirese, accesorii și ținute de seară, potrivit planurilor noului administrator. Spațiul se află în șantier de amenajare în aceste săptămâni. Restaurantul Chios “redesenat” a fost deschis în această lună, după transferul de administrare din toamna trecută.

Clădirea monument istoric de pe malul lacului din Parcul Central, deținută de oamenii de afaceri Dorel Goia, Radu Șter și Mircea Ilea, a fost preluată în gestiune de Sorin Dan, implicat deja în piaţa HoReCa (Hoteluri-Restaurante-Catering), prin hotelul City Plaza şi restaurantul Bricks. După schimbarea de operatori din toamna 2013, spațiile au trecut printr-un proces de renovare, iar clădirea a fost parțial relansată pe piață, cu balul anual al Clubului Rotary Parc Cluj, ținut în acest sezon de 9 mai.

Următoarea etapă din afacerea Chios este redeschiderea teraselor – cea din fața clădirii, în aproximativ o săptămână, iar cea din spatele imobilului în aproximativ o lună. Deja prezente în activitatea curentă din ultimii ani a locului, nunțile urmează acum să “urce” și la etajul clădirii. Astfel, dacă în spațiile de la parter se pot găzdui evenimente, la etaj vor apărea produsele pentru pregătirea nunților. Pe un spațiu de 500 mp, aici va fi amenajat un magazin cu rochii de mirese, ținute de seară și accesorii de evenimente. „La amenajări se lucrează, acestea se vor finaliza în această vară. Deschiderea depinde însă de ritmul în care ajung aici produsele comandate, fiindcă acestea vin de peste tot din Europa”, a menționat Sorin Dan. Piața-țintă îi prinde atât pe clienții care vor produse de câteva sute de euro, cât și pe cei cu bugete de mii de euro, susține omul de afaceri. „Ideea pentru lansarea acestei afaceri a venit din experiență personală – când pregătești un astfel de eveniment trebuie să umbli în toate părțile. Așa că ne-am gândit că un astfel de loc, un fel de supermarket de nunți, ar merge bine”, a explicat Dan sursa ideei noului business, care va fi administrat printr-o societate nouă, de soția acestuia, Simona. Ultima funcțiune pe care a avut-o spațiul aflat acum în curs de reamenajare a fost cea de cazino (de activități conexe fiind legat și numele unui dosar penal în urmă cu câțiva ani), însă zona a stat neutilizată mai bine de 4 ani.

 

 

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.