Închide

CFR cedează un teren pentru Tetarom

DezvoltareEconomieTop News by Cosmina Fernoaga - mai 13, 2014 0 276

Consiliul Județean urmează să preia un teren important de la CFR Infrastructură, de circa 9 hectare, în imediata vecinătate a parcului industrial Tetarom I.

 „Terenul se află în zona Tetarom, de la Baciu, pe linia de tramvai. Vom putea prelua acest teren printr-o Hotărâre de Guvern, având în vedere că se află în proprietatea statului și în administrarea CFR”, a explicat consilierul județean PSD, Remus Lăpușan. El a precizat că CFR nu a emis nici o pretenție în privința preluării acestui amplasament.

tetarom

Tetarom ar urma să-și extindă infrastructura de parc industrial. „În prezent, în parcul industrial se mai desfășoară o investiție de extindere, din fonduri europene. Este vorba despre o suprafață de 14 hectare. Dacă preluăm și cele 9 hectare de la CFR, vom putea aduce mai mulți investitori”, a comentat Lăpușan. El a adăugat că mai este o problemă care ține de Planul Urbanistic General (PUG), în privința devinitivării coeficienților de ocupare a terenului pentru realizarea investiției, urmând ca Primăria să gestioneze această problemă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.