Închide

Fosta ministră a Sănătății a fost reținută de DNA. E acuzată de luare de mită

ActualitateSinteză știri naționale by Catalin Suciu - feb. 29, 2020 0 258

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fostul ministru, actual manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, din judeţul Maramureş, Sorina Pintea ar fi primit mită pentru a acorda un contract de achiziţie publică.

„În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială”, anunţă, sâmbătă dimineaţa, DNA.

Pintea ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu ca manager şi ordonator de credite. „În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, mai arată procurorii DNA. În cursul zilei de sâmbătă, Sorina Pintea va fi dusă la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Sorina Pintea a fost audiată vineri mai multe ore în Baia Mare şi, ulterior, a fost adusă la sediul central al DNA, la Bucureşti, în cursul dimineţii de sâmbătă.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.