Închide

Flashmob internaţional de muzică rock, la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 02, 2020 0 238

Flashmobul internaţional de muzică rock al Cityrocks, la care participă muzicieni profesionişti şi amatori, va avea loc  în acest an la Cluj, în 5 septembrie, au anunţat organizatorii, miercuri, la Szeged.

Organizatorul principal al evenimentului, Ferenc Gajda, a spus într-o conferință de presă: ”seria Cityrocks a început în urmă cu doi ani, în Piaţa Domului din Szeged, când patru sute de muzicieni – baterişti, basişti, chitarişti şi cântăreţi – au interpretat împreună două piese, una în limba maghiară şi alta limba engleză”.

Anul trecut evenimentul a avut loc la Kecskemét, atunci au cântat împreună cinci sute de persoane. În acest an, în 25 iulie, flashmobul ar fi trebuit să fie găzduit de oraşul ungar Dunaújváros, însă din cauza situaţiei epidemiologice organizarea evenimentului a fost amânată pentru anul viitor, a adăugat Ferenc Gajda. Deşi detaliile evenimentului au fost publicate doar cu câteva zile în urmă, 120 de persoane şi-au anunţat deja participarea. Este vorba de muzicieni maghiari din Transilvania, dar şi de muzicieni români, a anunţat preşedintele fundaţiei, care a mai specificat că va avea o valoare simbolică foarte mare faptul că în oraşul Cluj-Napoca vor cânta împreună sute de muzicieni, de toate etniile şi limbile materne. În acest fel, se va crea o cooperare comunitară cu valoare de exemplu pentru toată regiunea, a punctat Nagy.
După concertul care va avea loc după-amiază, seara va avea loc un show rock al orchestrei simfonice din cadrul Operei Maghiare de la Cluj-Napoca. Organizatorii se pregătesc şi pentru cazul în care situaţia epidemiologică nu va permite participarea publicului la eveniment, în acest caz, flashmobul va fi transmis live.

Evenimentul e programat în piața Unirii din Cluj-Napoca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu