Închide

Ce proiecte mai pregătește orașul. Urmează o lună cu dezbateri on-line la Centrul de Inovare și Imaginație Civică

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iul. 02, 2020 0 429

Planurile de amenajare ale unei păduri parc în Făget pe o suprafață de câteva zeci de hectare deținută de oraș vor fi făcute publice de Primărie în cadrul unei dezbateri publice. Nu este singurul proiect pentru care clujenii sunt chemați să vină cu idei de îmbunătățire a propunerilor gândite de municipalitate împreună cu specialiști. Un alt proiect supus atenției publicului va fi cel de amenajare a unor culoare pietonale și velo în cartierul Grigorescu, prin legarea zonei Piața 14 iulie de Someș.

De asemenea, în cadrul Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), vor avea loc și discuții privind două capitole importante din Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană 2021-2030 la care lucrează specialiști de la Banca Mondială și care va sta la baza viitoarelor proiecte pentru care municipalitatea din Cluj va cere bani europeni pe următorul ciclu de finanțare al Uniunii Europene.

Dezbaterile sunt programate toată luna iulie în zilele de marți, de la ora 17.00, în format on-line.

Prima dezbatere la CIIC va avea ca temă regenerarea urbană și este programată în 7 iulie de la ora 17.00, în format on-line, pe platforma zoom, urmând să fie transmisă pe pagina oficială de Facebook a Primăriei.

A doua dezbatere va viza reziliența urbană în ceea ce privește schimbările climatice și va avea loc în 14 iulie, aceeași oră.

În 21 iulie este rândul unei prezentări a conceptului de amenajare a pădurii parc din Făget iar în 28 iulie se va prezenta conceptul de amenajarea a culoarelor pietonale din cartierul Grigorescu, menite să ducă oamenii spre Someș.

 

sursa foto: CIIC Facebook

Cele 4 dezbateri sunt parte a proiectului ,,Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC’’, finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA).

Proiectul are două componente:
– design-ul, dezvoltarea si implementarea unui sistem electronic de digitalizare și simplificare a serviciilor publice oferite cetățenilor Municipiului Cluj-Napoca prin implementarea funcționarului public electronic si virtual – ANTONIA.
și
– utilizarea Centrului de Inovare și Imaginație Civică în planificarea strategică a proceselor de inovare socială, pentru creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor oferite cetățenilor municipiului Cluj-Napoca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu