Închide

Fiul lui Bashar al-Assad este la Cluj. Delegația Siriei s-a cazat la Hotel Victoria

ActualitateEducaţieTop News by Actual de Cluj - iul. 05, 2018 0 997

Delegația Siriei care participă la Olimpiada Internațională de Matematică a ajuns la Cluj, fiind cazată în centrul Clujului, la Hotelul Victoria. Principalul membru al delegației Siriei este Hafez al-Assad, fiul președintelui Siriei Bashar al-Assad. Potrivit informațiilor Actual de Cluj, tânărul elev a venit însoțit de o gardă de oameni de securitate, peste 10 la număr, ocupând un întreg etaj al Hotelului Victoria. Pentru a-i spori securitatea, conducerea Hotelului aplică în această perioadă un regim special pentru accesul în incinta Hotelului. „S-au eliberat niște permise speciale și doar pe baza lor putem intra în Hotel”, a informat un client al Hotelului.

Activitățile din cadrul Olimpiadei Internaționale de Matematică au început încă de ieri. Șeful Inspectoratului Școlar Județean, Valentin Cuibus, a informat că astăzi toți participanții au fost invitați să viziteze zone turistice din județ, dar și din afara Clujului. „Acum suntem în excursie. Am ieșit să ne plimbăm împreună cu toate delegațiile, pentru că de mâine o să înceapă munca mai grea pentru elevi, în cadrul Olimpiadei”, a spus Cuibus.

Potrivit informațiilor Actual de Cluj, delegațiile invitate la Olimpiadă au fost într-o localitate din județul Sălaj (Stâna) la o petrecere cu muzică folclorică, cu mâncare și produse tradiționale.

Reamitim că toți liderii  delegațiilor prezente în cadrul Olimpiadei de Matematică stabilesc subiectele (problemele) pentru elevii participanți. Aceștia se întâlnesc în peste 10 ședințe de juriu, urmând ca în final, după discuții și vot în plen, să stabilească cele 6 probleme de concurs, urmând ca apoi să le traducă în limba țării respective. Cele 6 probleme, câte trei pentru fiecare zi, sunt alese de către experți internaționali, dintr-un set de probleme și sunt publicate într-o broșură confidențială. Deputy leaderii, însoțitorii concurenților răspund eventualelor întrebări înaintea concursului și, de obicei, participă la evaluarea lucrărilor concurenților și la stabilirea notei finale, împreună cu experții români. 108 lideri și tot atâția deputy-lideri din toate țările participante sunt așteptați în Cluj-Napoca, începând cu 3 iulie 2018. Data oficială de sosire a concurenților este sâmbătă, 7 iulie 2018, iar Deschiderea Oficială a Olimpiadei va avea loc duminică, 8 iulie 2018, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare