Închide

Municipalitatea modifică regulamentul de urbanism. Viceprimar: ”se vor obține mai ușor autorizațiile de construire”

ActualitateAdministrațieUrbanism by Luminiţa Silea - iul. 05, 2018 0 522

Regulamentul local de urbanism a fost modificat după ce au fost observate o serie de inadvertențe, erori sau articole care lasă locul unor interpretări. Modificările și completările vizează toate unitățile administrativ teritoriale. De asemenea, s-au admis și o serie de propuneri de schimbare a unor reglementări venite de la cetățeni, în etapa consultării publice.

Vicerprimarul Dan Tarcea a anunțat că principala modificare vizează locurile de parcare din zona centrală. În forma modificată a regulementului nu mai există obligativitatea asigurării de locuri de parcare pentru proiecte făcute în centrul orașului. Tarcea a spus că respectiva reglementare vizează chiar zona intra muros. Oficialul a menționat că administrația și-a dat seama că nu mai este cazul să încarce zona centrală cu parcări suplimentare.

Până acum, prevederea privind asigurarea locurile de parcare pentru proiecte din zona centrală era la mâna negocierilor cu Primăria, după cum explicat proiectanții Planului Urbanistic General.

Noua formă a regulamentului local de urbanism este pe masa Consiliului Local pentru votul de intrare în vigoare la ședința ordinară din 6 iulie. Viceprimarul Dan Tarcea a declarant că prin noua versiune a Regulementului ”se vor obține mai ușor autorizațiile de construire”.

Ce se modifică – AICI.

Ce propuneri de la cetățeni au fost acceptate în noul Regulament:

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare