Închide

Filmul despre mafia pădurilor din Apuseni, premieră de gală la cinema Victoria din Cluj

Uncategorized by Actual de Cluj - feb. 09, 2016 0 1761

Proiecție de gală, în prezența echipei, a celui de-al treilea lungmetraj regizat de Marian Crișan, la Cluj.

Premiera de gală a filmului „Orizont” e programată la cinema Victoria din Cluj vineri la ora 19.30, în prezența echipei.
Orizont spune povestea lui Lucian (clujeanul András Hatházi) şi a Andrei (Rodica Lazăr) – soţ şi soţie, care, încercând să îşi găsească „norocul”, preiau în administrare o cabană din Munţii Apuseni. Lucrurile par să meargă bine până când Lucian realizează că tot ce se întâmplă pe munte şi la cabană e controlat de Zoli (clujeanul Bogdan Zsolt), un cap al mafiei tăierilor ilegale de păduri.

Din distribuție mai fac parte Emilian Oprea, Maria Seleș, Ioan Paraschiv, Valeriu Andriuță, Elena Purea.

Andras Hathazi e actor la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca încă din 1992, e profesor și prodecan la facultatea de teatru și televiziune a universității “Babeș-Bolyai”. Bogdan Zsolt e și el actor la Teatrul Maghiar, din septembrie 1994. Ambii sunt câștigători ai premiilor UNITER pentru cel mai bun actor – Bogdan Zsolt în 2011 pentru rolul din „Strigăte și șoapte”, iar Hathazi – în 2008 pentru rolul din „Unchiul Vania”.

“Cu un scenariu inspirat de nuvela „Moara cu Noroc”, de Ioan Slavici, Orizont nu îşi doreşte să fie o ecranizare fidelă a textului, ci o adaptare modernă a intrigii care este adusă în România de azi. Filmul îşi propune, mai degrabă, rediscutarea temelor principale ale nuvelei într-o stilistică diferită de cea din ecranizarea clasică căruia îi aduce un omagiu cinematografic”, explică regizorul Marian Crișan. “Filmul e construit pe intriga originală clădind tensiunea în jurul lui Lucian, un tată și un soț care ajunge la extreme pentru a-și proteja familia”.

Imaginea este semnată de Oleg Mutu, montajul a fost realizat de Tudor Pojoni, scenografia Simona Pădurețu iar Alexandra Alma Ungureanu a fost responsabilă de costume. Muzica a fost compusă de Cristian Lolea.

După premiera mondială de la Tallin de la sfârșitul anului trecut, filmul s-a bucurat de cronici elogioase în publicații internaționale importante.

De vineri filmul intră în cinematografele din țară, dar are proiecție de gală doar la Cluj. A avut o avanpremieră la Brașov și urmează o a doua la București, înainte să intre în rețeaua din țară. Iată lista:

București – Cinema City AFI Cotroceni din AFI Palace Cotroceni, Grand Cinema and More din Băneasa Shopping Center, Hollywood Multiplex din București Mall, Movieplex din Plaza România, Cinema Elvira Popescu, Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Union
Baia Mare – Cinema Dacia
Bârlad – Cityplex Victoria
Brașov – Cinema One din Coresi Shopping Center
Botoșani – Cinema Unirea
Buzău – Cinema Dacia
Constanța – Cityplex din Tomis Mall
Craiova – Cinema Patria
Cluj – Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria
Deva – Cinema Patria
Focșani Happy Cinema
Galați – Cinema 3D Prof. Ioan Manole
Gura Humorului – Casa de Cultură
Iași – Cinema Victoria ,
Oradea – Cortina Digiplex din Oradea Shopping City, Cinema Palace din Lotus Center
Oravița – Cinema 3D – Casa de Cultură
Piatra Neamț – Cinema Dacia
Pitești – Cinema Trivale din Trivale Shopping Center, Cinema Sebastian Papaiani
Reșița – Cinema Dacia
Sibiu – CINE M-A văzut la Habitus, Cinema Arta
Slatina – Cinema Slatina
Suceava – Cinema Modern
Târgu Jiu – Cinema Sergiu Nicolaescu
Târgu Mureș – Cinema Arta
Timișoara – Cinema Timiș
Tulcea – Cityplex din Coral Plaza Mall
Vulcan – Cinema Luceafărul

Citește și:

Film cu protagonist clujean vorbește despre mafia pădurilor din Apuseni

Nici un comentariu

Scrie un comentariu