Închide

Film cu avanpremiera mondială la Cluj începe proiecțiile la Cluj, cu echipa de producție UPDATE Producătorul Tudor Giurgiu: „A fost respins de CNC, l-am produs pe banii noștri”

ActualitateCultură by Actual de Cluj - oct. 21, 2015 0 499

Echipa unui film care a avut avanpremiera mondială la Cluj revine vineri seara la Cluj, unde are proiecție de gală.

Filmul „Lumea e a mea” e difuzat pentru prima dată în țară la Cluj – dacă nu punem la socoteală proiecția de diseară din București: de vineri încep proiecțiile iar cea oficială e programată la Cinema City din Iulius Mall Cluj, la ora 19.30, în prezența echipei de producție – doi dintre protagoniști, Iulia Ciorchină și Florin Hritcu, dar și regizorul Nicolae Tănase și art director-ul Adeline Bădescu, vin la Cluj și se întâlnesc cu cinefilii.

Din distribuție fac parte actorii Ana Maria Guran, Oana Rusu, Ana Vatamanu, Iulia Ciochină, Florin Hrițcu, Dan Rădulescu. Cu excepția Iuliei Ciochină, nominalizată la Premiile Gopo pentru rolul din Drumul Taberei, celelalte tinere actrițe sunt non-profesioniste și se află la prima apariție pe marele ecran.

Trailerul oficial al filmului poate fi vizionat aici:

Lumea e a mea a avut premiera mondială la TIFF 2015, unde a și câștigat Premiul de debut în Zilele Filmului Românesc. Filmul a mai câștigat Mențiunea specială a juriului în competiția East of the West a Festivalului de la Karlovy Vary și Trofeul Anonimul International Independent Film Festival. Să mai spunem că producătorii filmului sunt deFilm și Libra Film, prin clujeanul Tudor Giurgiu.
Filmul Lumea e a mea va fi distribuit în România de Transilvania Film.

UPDATE Producătorul Tudor Giurgiu scrie azi pe rețeaua de socializare Facebook că producerea filmului a avut multe sincope: „Azi e premiera filmului Lumea e a mea. Pentru mine, e aproape finalul unei călătorii începute în primăvara lui 2011, când regizorul Nicolae Constantin Tănase mi-a dat scenariul să îl citesc, a urmat apoi (firesc, nu-i așa?) respingerea proiectului de către faimosul CNC (Centrul Național al Cinematografiei-n.red.) pe motiv că se vorbește prea urât și apoi decizia de a-l produce independent, pe banii noștri dar cu ajutorul multor prieteni și colaboratori”.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare