Închide

Fiind un dac liber, permite-le și celorlalți să fie tot daci liberi, dar vaccinați!

Opinie by Catalin Suciu - oct. 19, 2021 0 981

– Dr. Paulescu sunt. Din păcate, pacienta a murit. Am făcut tot ce am putut. A intrat în stop cardio-respirator, a fost resuscitată, dar nu a răspuns.
La celălalt telefon un membru al familiei.
-Păi cum se poate, că pe picioare am lăsat-o în spital, ne-am salutat, era bine. Ați omorât-o voi!
Asta e una dintre explicațiile pentru care se propagă una dintre teoriile conspiraționiste, aceea că doctorii ucid pacienții, că spitalele sunt abatoare. Faptul că omul intră în spital pe picioarele sale, aparent bine, iar în șapte zile moare.
Din punct de vedere emoțional șocul e profund. Ți-ai lăsat fratele sau mama atunci, acolo, ai vorbit cu el, cu ea, a rămas că vă vedeți și primești un telefon prin care ți-i se transmite că nu s-a mai putut face nimic.
Și te apucă furia în fața unei asemenea vești de neconceput. Și cauți și încerci să găsești explicații pe care le ai la îndemână. „Păi l-am lăsat bine la spital și a murit. Mai bine rămânea acasă.”
Te gândești că din cauza spitalului a murit. Apoi îți împărtășești public furia și suferința prin mesaje care ajung la alții și alții.
Iar acest puzzle periculos crește. În felul acesta foarte multe persoane infectate cu coronavirus preferă să se trateze acasă, în sufragerie, după ureche, și ajung la spital în stare critică, când nu se mai poate face mare lucru. Oamenii preferă să întrebe cunoștințe sau să citească rețete pe net, decât să apeleze la medici. Că se tem să meargă la spital, unde vor muri.
E un cerc vicios în care apar și profitorii, promotorii tuturor teoriilor nevalidate de nimic. Într-o societate atât de sensibilă din punct de vedere emoțional, teoriile conspirației se propagă cu viteze amețitoare. La început a fost oculta. Apoi Bill Gates cu cipurile, apoi medicii care le ofereau bani aparținatorilor să accepte să fie trecute decesele în categoria Covid (aici chiar am incercat să discut cu mai multe persoane din județul Alba, care acuzau cadrele medicale că le-ar fi cerut asta. Când am intrat în legătură cu familia respectivă, oamenii mi-au zis că au auzit, de fapt, un brancardier care povestea de o mătușă, care ar fi fost la un spital din Baia Mare unde i-a murit o rudă și medicii ar fi spus asta). Mai nou și circulă teoria cu vaccinul anti-Covid care provoacă sterilitatea etc.
E bine de știut că odată infectat cu coronavirus, organismul reacționează în diverse feluri. Fiind nevaccinat, căderea poate fi abruptă. Azi ești bine, ai o pneumonie ușoară, iar în câteva zile plămânii se transformă în sticlă. Apoi îți cedează, pe rând, toate organele. Ajungi în secția de Terapie Intensivă, unde nu se tratează boala, ci se susține viața, atât cât se poate. Terapia Intensivă nu e curativă, ci un ajutor. Nu tratează, nu vindecă, ci încearcă să te țină în viață, iar corpul tău să lupte.
Cu un minim discernământ am fi putut evita dezastrul sanitar din prezent.
Dacă nu vrei să te vaccinezi, măcar nu țipa peste tot că te lasă steril vaccinul sau că te omoară doctorii. Fiind un dac liber, permite-le și celorlalți să fie tot daci liberi, dar vaccinați. Dacă tu nu vrei vaccin, poate vor alții.
Dar dacă tot ești liber și războinic neînfricat și atât de furios, atunci când te simți rău caută un vraci să îți dea ciuboțica cucului. Sau coada șoricelului.
Fă-ți un ceai de păpădie!

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare