Închide

Fiecare 1 din 20 de cazuri de infecție cu coronavirus din țară, din ultima săptămână, a fost înregistrat la Cluj, arată datele INSP

Sănătate by Mihai Prodan - apr. 08, 2021 0 358

Fiecare 1 din 20 de cazuri de infecție cu coronavirus din țară, din ultima săptămână, a fost înregistrat la Cluj, arată datele Institutului Național de Sănătate Publică.
Clujul e județul din țară cel mai afectat de pandemie, de un an aici sunt înregistrate aproape zilnic cele mai multe cazuri de infecție cu coronavirus și una dintre cele mai ridicate rate de infectare din țară. Raportul săptămânal al INSP arată că în săptămâna 29 martie – 4 aprilie 5,2% dintre cazurile noi de infecție au fost înregistrate la Cluj, cele mai multe din țară după București cu 17%, urmat de Timiș cu 5,2%, Ilfov cu 4,2% și Brașov cu 4,1%. În total în acest interval au fost confirmate în țară aproape un milion de cazuri noi de infecție, mai exact aproape 978.000, precum și 24.190 de decese. În ce le privește pe acestea din urmă raportul INSP arată că județul Cluj nu se află printre județele cu cele mai multe decese înregistrate – acestea sunt București, Suceava, Timiș, Bihor și Prahova.

De altfel, arată raportul INSP, un procent de 85,5% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 95.2% din persoanele
decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Amintim, județul Cluj a depășit ieri pragul de șapte sute de decese cauzate de coronavirus, după ce doar de marți până miercuri au decedat 11 persoane infectate cu SARS-CoV 2. Ieri numărul celor spitalizați e de 717, dintre care 97 de persoane se aflau la Terapie Intensivă.

De asemenea doar de marți până miercuri au fost înregistrate la Cluj aproape cinci sute de cazuri noi de infecție cu coronavirus, de departe cele mai multe din țară, exceptând Capitala. Cu aceste aproape cinci sute de cazuri județul Cluj ajunge la aproape 51.500 de cazuri noi de infecție depistate, cele mai multe din provincie. Rata de incidență a infecției, de 6,62 la mia de locuitori ieri, în creștere de la 6,40 în urmă cu două zile, e la rândul său printre cele mai ridicate din țară, depășită doar de Ilfov cu 8,66 și București cu 6,91 cazuri la mie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare