Închide

Festivalul Electric Castle și-a deschis porțile

ActualitateFestival by Actual de Cluj - iul. 13, 2022 0 228

Zeci de participanți au început deja să se instaleze la festivalul Electric Castle. Deja la Iulis Mall, încă de dimineață, s-au format cozi la ghișeele de unde se eliberează brățările de intrare în festival. Totul, însă, merge destul de rapid. Anul acesta, autobuzele care deservesc transportul spre Castelul de la Bonțida unde are loc festivalul, modalitatea de transport recomandată și de organizatori pentru deplasare, pleacă anul acesta de la Iulius Mall și din zona Expo Transilvania.

Dimineață, înainte de deschiderea oficială a porților, reprezentanții prefecturii din Cluj și ai stucturilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au făcut o informare de la fața locului privind siguranța participanților la ediția din 2022. Printre participanţii la festival se va afla şi Skinny, câinele poliţist premiat cu locul I la ultimul concurs organizat de Ministerul Afacerilor Interne pentru abilitățile sale în ceea ce priveşte detectarea stupefiantelor, a arătat Poliția de Frontieră.

 

Aproximativ 180 de jandarmi vor participa zilnic la misiune începând din 13 iulie și până în 17 iulie, cu câini de serviciu și mijloace tehnice din dotare. „Și în acest an, descurajarea și combaterea consumului/deținerii/traficului de substanțe interzise rămâne un obiectiv principal. (…) Participanții trebuie să evite conflictele de orice fel, să ofere atenție bunurilor personale, dar mai ales a copiilor dacă sunt însoțiți de aceștia”, arată jandarmeria Cluj.

Din partea Inspectoratul de Poliție Județean Cluj sunt implicați, zilnic, peste 250 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, acțiuni speciale, investigații criminale, investigarea criminalității economice, criminalistică, arme, explozivi și substanțe periculoase, prevenire și celelalte structuri de suport.

Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca va acționa permanent pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de substanțe psihoactive.

Fluidizarea traficului rutier va fi asigurată de polițiști, atât în perimetrul festivalului, cât și pe principalele artere din județ.

Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj vor veghea ordinea publică din trenurile de călători care duc spre festival.

Vor fi prezenți și câinii special antrenați în detectarea și semnalarea materialelor explozive, precum și a substanțelor psihoactive.

Cinci ambulanțe SMURD şi 2 autospeciale pentru stingerea incendiilor, două autospeciale pentru transport personal și victime multiple sunt operaționale în cadrul festivalului pentru a interveni în caz de nevoie. Peste 90 de pompieri, 12 medici SMURD și peste 20 de paramedici voluntari vor asigura zilnic necesitățile operative în perimetrul alocat festivalului. De asemenea, vor fi prezenți și 24 pompieri de la inspectoratele pentru situații de urgență din județele Mureș, Bihor, Bistrița-Năsăud și Sălaj.

În incinta festivalului sunt amplasate și trei puncte medicale avansate deservite de personalul ISU și SMURD, iar coordonarea acțiunilor va fi realizată, prin intermediul unui punct de comandă mobil.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroport Cluj iau parte la festival cu echipajul canin specializat în detectarea substanţelor psihoactive, contribuind la măsurile de prevenire pe această linie de activitate. Astfel, printre participanţii la festival se va afla şi Skinny, câinele poliţist premiat cu locul I la ultimul concurs organizat de Ministerul Afacerilor Interne pentru abilitățile sale în ceea ce priveşte detectarea stupefiantelor.

Reprezentanţii forțelor de ordine au recomandat celor care urmează să participe la acest eveniment, să evite implicarea în orice fel de conflict, să nu răspundă provocărilor, să nu consume băuturi alcoolice în exces sau alte substanțe interzise de lege şi foarte important, să nu ezite să solicite sprijinul celui mai apropiat echipaj de poliţie sau jandarmerie, dacă au nevoie de sprijin sau dacă sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale.

Deja în perimetrul festivalului, în zona de campare, au început să se instaleze participanții, imediat după deschiderea porților, după cum au informat și organizatorii.

În Iulius Mall, unde există un punct suplimentare pentru obținerea brățărilor de acces în festival, s-au format cozi considerabile, însă lucrurile se mișcă destul de rapid. În 15 minute se poate obține brățara de acces.

(sursă foto: Marius Kiss/Facebook)
Programul din prima zi de festival include reprezentații ale următorilor artiști:
 • DJ Yoda
 • Layla Benitez
 • Eli Brown
 • Șuie Paparude
 • Ciupe
 • Raoul
 • Tomi Rzv
 • Volt
 • Bross
 • IV-IN
 • S-T-PHAN
 • Wax On Fridays
 • Puiu
 • Nipple’s Delight
 • Low Freq
 • Ezirk

Susă foto: Electric Castle/ Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare