Închide

Festival de jazz în inima Apusenilor, prima ediție ține două zile și e cu acces liber

Uncategorized by Actual de Cluj - iul. 23, 2016 0 687

Festival de jazz în inima Apusenilor peste o lună, în acum-accesibila localitate Smida, după terminarea în sfârșit a drumului Răchițele – Ic Ponor.

Prima ediție a Smida Jazz Festival are loc în 19 și 20 august în centrul parcului natural Apuseni. „În acest cadru natural fascinant, vă așteaptă două zile animate, pline de activități în aer liber, în care veți explora ținutul captivant al jazz-ului contemporan. Pe parcursul celor două zile, pe scena festivalului se vor desfășura reprezentații vii și inovatoare de jazz, susținute de artiști internaționali și români”, promit organizatorii, care adaugă că intrarea la această ediție-pilot va fi liberă, urmând ca la edițiile viitoare, extinse pe durata a trei sau patru zile, accesul să se facă pe bază de bilete.

Între cei care concertează la această primă ediție e saxofonistul Ilhan Ersahin, născut în Suedia și stabilit în New York, care și-a făcut trupă cu basistul Alp Ersonmez, bateristul Nurgut Alp Bekoglu și percuționistul Izzet Kizil, toți trei de origine turcă. Trupa – Ilhan Ersahin’s Istanbul Session, adusă cu ajutorul Ambasadei Turciei în România.

Altă trupă invitată la festival e din Germania, Studnitzky Quartett. Lider e Sebastian Studnitzky, despre care organizatorii festivalului spun că e unul dintre cei mai străluciți pianiști și trompetiști din Germania și unul dintre puținii artiști care au interpretat piese alături de nume precum Nils Landgren’s Funk Unit, Jazzanova, Mezzoforte și Wolfgang Haffner. Este întemeietorul casei de discuri “Contemplate” și inițiatorul “Xjazz Festival Berlin”, al cărui director muzical este.

Loop Doctors vin din Ungaria, trupa e formată din Áron Romhányi – samples și rap și Péter Szendőfi – tobe și octapad. Primul lor album, “High Voltage”, a primit premiul maghiar “Fonogram – Best Jazz Album of the Year 2008”.

La festival vine și o trupă din Franța, Uptake Quartet – Bastien Brison – pian, Robinson Khoury – trombon, Pierre Gibbe – bas și Paul Berne – tobe.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare