Închide

Festival al sportului în Parcul Central cu regele Hagi

Actualitate by Luminiţa Silea - iun. 05, 2014 0 965

Cu un nume schimbat, festivalul de jocuri și concursuri sportive dedicate familiei al asociației 11even va începe sâmbătă la Cluj-Napoca. Duminică va fi organizat și un cross cu taxă de particpare 20 de lei, cu banii strânși organizatorii propunându-și să subvenționeze participarea la o tabără a vară pentru zece elevi clujeni cu rezultate foarte bune la învățătură.

foto gaz

Ovidiu Neamțu, cel care conduce asociația 11even, spune că este cea de-a treia ediție. În primii doi ani festivalul s-a numit „Olimpiada familie”, iar de anul acesta se cheamă „Bucurie în Mișcare”. Pe lângă Cluj-Napoca, parte a festivalului mai sunt orașele Târgu-Mureș, Arad, Bacău și Suceava.

 

Sponsorul principal al festivalului dedicat sportului este compania E-On Gaz, așa că, l-a Cluj-Napoca, în prima zi de festival, 7 iunie, va fi prezent și Regele Hagi care a mai fost implicat și în altă campanie a furnizorului de servicii având în vedere că are cu E-ON Gaz România și un contract de sponsorizare al clubului de fotbal Viitorul Constanța pe care îl patronează. Manifestările dedicate sportului vor avea loc în Parcul Central Simion Bărnuțiu. Sâmbătă sunt programate demonstrații sportive, jocuri și concursuri, dar și o cupă de fotbal pe terenul sintetic din parcul Iuliu Hațieganu. Evenimentele vor începe de la ora 10.00.

 

Duminică este programat, tot în parcul central din Cluj, cu începere de la 9.30, un cross cu premii, cu taxă de înscriere 20 de lei. Potrivit asociației, banii vor se vor folosi pentru susținerea plecării în tabără a zece elevi clujeni cu rezultate foarte bune la învățătură. Per total, asociația care organizează festivalul vrea să trimită în tabără 65 de elevi din toate cele cinci orașe parte a festivalului.

 

Bugetul ediției din acest an, cu tot cu tabăra pentru elevii de excepție, este de aproximativ 45.000 de euro, după cum a declarat oficialul Asociației 11even. Potrivi lui Sergiu Stîncel, directorul departamentului de vânzări pe zona Nord-Vest, compania E-On Gaz s-a implicat ca sponsor al evenimentului pentru că educația, sportului și performanta fac parte din proiectele de responsabilitate corporatistă susținute în România.

 

E-ON Gaz mai sprijină, în Cluj-Napoca, Festivalului Internațional de Film Transilvania unde apare pe lista sponsorilor.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.