Închide

Femeie de 67 de ani condamnată la închisoare în Cluj după ce a condus ruptă de beată, cu o alcoolemie peste limita unde se instalează coma

ActualitateTop News by Actual de Cluj - oct. 01, 2022 0 234

O femeie de 67 de ani a fost condamnată la închisoare în Cluj după ce a condus ruptă de beată, cu o alcoolemie peste limita unde se instalează coma alcoolică.

Femeia de 67 de ani a fost surprinsă în trafic conducând lent și haotic și a fost trimisă în judecată în 13 aprilie pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului. A fost condamnată la închisoare, dar cu suspendare pe o perioadă de doi ani.

Fapta s-a petrecut în 11 noiembrie 2020, adică în urmă cu aproape doi ani, în jurul orei 17.25, când șoferița de 67 de ani a condus o mașină prin Câmpia Turzii având în sânge o alcoolemie peste limita legală de 0,80 g% în aerul expirat. La recoltarea probelor biologice s-a dovedit că aceasta avea nu mai puțin de 2,96 g de alcool pur în litrul de sânge la prima mostră și 2,67 g la a doua mostră. A fost surprinsă în trafic de un echipaj de poliție care a constatat că mașina se deplasa cu viteză redusă, îngreunând traficul rutier.
În persoana şoferului a fost identificată inculpata care prezenta semne specifice ale consumului de alcool, adică halenă alcoolică. În aceste condiţii, inculpata a fost testată etiloscopic, rezultatul testului fiind de 0,84 mp/l alcool pur în aerul expirat.

Aceasta după ce inculpata a condus pe mai multe străzi, haotic, care cumulat cu întârzierea reacţiilor putea sa aibă consecinţe grave,  după cum a apreciat instanța, ”iar inconştienţa inculpatei a expus participanţii la trafic unui pericol ce putea interveni in orice moment”. ”Inculpata a manifestat o totală lipsa de responsabilitate deoarece, deşi ştia că a consumat o cantitate apreciabilă de alcool iar reflexele îi erau alterate, a condus autoturismul, consecinţa fiind expunerea altor participanţi la trafic posibilităţii de a fi victime ale unui accident rutier cu consecinţa punerii în pericol a securităţii circulaţiei pe drumurile publice”, a arătat instanța Judecătoriei Turda în motivarea deciziei de condamnare, după ce a dat verdictul în acest caz, în urmă cu câteva zile.

Verdictul – 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendare. ”Ţinând cont însă de împrejurarea că inculpata nu posedă antecedente penale, integrată în societate, că este în vârstă de 67 de ani, aceasta nu prezintă o periculozitate care să justifice o pedeapsa cu executare, scopul legal al pedepsei aplicate poate fi realizat cu maximă eficienţă printr-un tratament sancţionator mai blând si apreciindu-se că, îndreptarea inculpatei poate avea loc şi fără executarea efectivă a pedepsei, (…), se va dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere fiind stabilit termen de supraveghere de doi ani”.

Foto arhivă

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare