Închide

FED Cup, la Cluj: „E a doua noastră casă și suntem extrem de bucuroase să fim din nou aici”

SportTop News by Catalin Suciu - apr. 18, 2018 0 282

România e pregătită de confruntarea cu Elveția, din Cupa Federațiilor și este pentru prima dată când țara noastră se va prezenta la un meci cu patru jucătoare aflate în top 40 mondial.

Sorana Cârstea a vorbit într-o conferință de presă despre partida care se joacă în weekend.

“E a doua noastră casă aici. Când s-a tras la sorţi şi am văzut că jucăm acasă, Clujul a fost prima opţiune şi ne bucurăm că suntem din nou aici. Echipa României are fete extrem de puternice, am venit cu patru jucătoare în primele 40 şi nu ştiu dacă mai există o ţară care joacă săptămâna asta şi are patru jucătoare în primele 40. E un lucru incredibil”, a declarat Sorana Cîrstea.

Întâlnirea dintre România şi Elveţia, meci din play-off-ul Grupei Mondiale, are loc în perioada 21-22 aprilie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă (21 aprilie), urmând ca duminică (22 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu. Echipa care câştigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a Fed Cup.

În primul tur al Grupei Mondiale II, la 10-11 februarie, România a învins Canada cu 3-1, la Cluj, în timp ce Elveţia a fost învinsă de Cehia cu 3-1 în Grupa Mondială.

România şi Elveţia sunt la egalitate în meciurile directe, 3-3. România a câştigat primul meci, în 1978, la Melbourne, în turul al doilea al Grupei Mondiale, cu scorul de 3-1, în 1980, tot în turul secund al Grupei Mondiale, cu 2-1, la Berlin, şi în 2007, la Plovdiv, cu 2-1, în Grupa I a zonei Europa-Africa.

Citiți și:

Sold out la FED Cup! Meciul României cu Elveția se va juca cu Sala Polivalentă plină

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.