Închide

Fără terase și luminițe, Piața Muzeului e din nou parcare pentru bolizi

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - dec. 09, 2016 1 738

Cu toate măsurile primăriei privind descurajarea parcării în centrul orașului, se parchează fără nicio jenă chiar în zonele pietonale din oraș. Deja este plin de mașini în una dintre cele mai frumoase piețe pietonale din Cluj, după cum sesizează proprietarii de terase din zonă. Cum anul acesta în Piața Muzeului nu s-a organizat nimic special (nici măcar un concept nou de iluminat festiv), iar vremea rece a determinat strângerea teraselor care populau piața, aceasta este pradă mașinilor. Piața Muzeului e o adevărată parcare.

În 2015, situația era aceeași. Tot în sezonul rece, însă în luna ianuarie. Se parca în piață pentru că stâlpișorul retractabil care limita accesul bolizilor pe pietonal nu funcționa. De fapt, pe toate străduțele cu piatră cubică care înconjoară Piața Muzeului a devenit deja o practică ca, în fiecare zi și noapte, să se parcheze fără jenă.

„Așa este la noi, primăria nu e interesată de aceste locuri minunate din oraș. Nu se întâmplă nimic de sărbători în acest loc. Nici nu e luminat festiv, așa cum ar trebui. În consecință, se parchează în voie aici, fără nicio jenă. Direct în buza cafenelelor sau pe statuiile din piață”, ne-a sesizat un cititor.

De altfel, unii dintre cei care operează cafenele în zona Muzeului au sesizat deja pe rețelele de socializare situația tristă în care a ajuns Piața Muzeului: invadată de mașini.

Primăria nu are o soluția concretă pentru această situația. De fiecare dată când apare această problemă, instituția anunță cu satisfacție, un număr format din trei sau patru cifre care reprezintă numărul de sancțiuni aplicare pentru șoferii care parchează neregulamentar în piață sau pe străzile adiacente acesteia.

sursa foro: Facebook

sursa foto: Facebook, Piața Muzeului, 9 decembrie

Una dintre cele mai frumoase pietonale ale Clujului ajunge parcare

  • Un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare