Închide

Fără taxiuri pe culoarul de trafic dedicat tramvaielor pe malul Someșului

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 30, 2021 0 276

Primarul Emil Boc a anunțat că din 2 august vor intra în vigoare noile măsuri de circulație în zona Parcului Central, concomitent cu instituirea traseului dedicat pentru tramvaie, prin interzicerea traficului general între strada George Coșbuc și Opera Maghiară. Boc a mai spus că pe acest nou culoar, taximetrele nu vor putea circula.

“Nu. La finalul lunii august vom avea studiile trafic, care vor spune foarte clar unde, ce şi cum. Legea spune foarte clar că se poate circula dacă nivelul de circulaţie permite iar noi trebuie să stabilim acest lucru. Noi am dat drumul la acest studiu, care să se spună unde vor putea circula și unde nu. Urmează să luăm o decizie, în urma unei dezbateri publice, care ulterior va fi supusă votului în Consiliul Local. Până atunci, regula este că nu se circulă pe benzile dedicate”, a spus primarul Emil Boc, la emisiunea Ziua Live.

Din 2 august, pe strada Splaiul Independenței, mașinile nu vor mai putea circula pe linia de tramvai, unde se va institui o bandă dedicată mijloacelor de transport în comun. De asemenea, odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare de pe arterele din zona Parcului Central, pe strada Cardinal Iuliu Hossu se va institui sens unic, spre Opera Maghiară, așa cum s-a circulat și în timpul șantierului. Pe această stradă se va amenaja și o pistă de biciclete spre trotuarul din zona Canalului Morii iar sensul giratoriu de la intersecția cu strada Vasile Alecsandri se va desființa.

Printr-un protest recent, taximetriștii din Cluj-Napoca au cerut permisiunea să circule pe benzile dedicate mijloacelor de transport în comun amenajate în centrul orșaului de municipalitate.  În prezent, doar pe Bd. Nicolae Titulescu le este permisă circulația taximetrelor. În replică, primarul Boc a spus că a comandat un studiu de trafic care va oferi soluția în acest caz.
Vezi și: Primarul a cerut un studiu de trafic care va stabili cum vor circula taximetrele pe benzile dedicate din oraș, unde vor fi acceptate și unde nu
Se schimbă regulile de circulație pe străzile din jurul Parcului Central: banda dedicată pentru tramvaie și autobuze, piste de biciclete și un nou sens unic
Sursa foto: cluj.com

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare