Închide

Primarul a cerut un studiu de trafic care va stabili cum vor circula taximetrele pe benzile dedicate din oraș, unde vor fi acceptate și unde nu

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 24, 2021 0 145

Un studiu de trafic va stabili în ce zone și în ce intervale orare vor putea circula taxiurile pe benzile dedicate transportului public, arată primarul Emil Boc cu mențiunea că Primăria va intra în posesia lui în luna iunie. Printr-un protest recent, taximetriștii din Cluj-Napoca au cerut permisiunea să circule pe benzile dedicate mijloacelor de transport în comun amenajate în centrul orșaului de municipalitate.  În prezent, doar pe Bd. Nicolae Titulescu le este permisă circulația taximetrelor.

„Ce se întâmplă acum este conform legii. În acest moment se circulă pe banda de autobuz din Ghoergheni, unde a fost aprobată de comisia de circulație. În luna iulie se finalizează studiul de trafic, care stabilește exact ce alte zone pot accepta, în anumite intervale orare, sau permanent, prezența taxiurilor pe benzile dedicate. Vor fi aprobate acele prevederi printr-o hotărâre de Consiliu Local, și atunci se va putea circula legal, dar așteptăm analiza specialiștilor ca să vedem exact cum vom da dreptul la circulație în așa fel încât să nu încurcăm traficul, să vedem dacă apar blocaje sau nu. Se studiază fiecare linie dedicată și se va spune ce rezultate sunt. Probabil, în unele zone precum este în Gheorgheni s-ar putea să se circule permanent pe benzile speciale, pentru că nu este atât de aglolmerat, însă în alte zone s-ar putea să se permită doar într-un anumit interval orar, sau doar dacă au clienți în mașină. Acestea sunt analizele pe care le fac specialiștii”, a anunțat primarul Emil Boc la Napoca Fm.

Taximetriştii au protestat la finalul lunii mai, pentru a fi lăsaţi să circule pe benzile dedicate de atobuz din Cluj-Napoca, spunând că legea este de partea lor și că potrivit ultimelor modificări legislative, pot circula pe benzile dedicate condiția fiind să nu perturbe circulația mijlocelor de transport în comun.

sursa foto: Emil Boc Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu