Închide

Care este calendarul pentru extinderea Parcului Etnografic

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 24, 2021 0 445

Se așteaptă ultimele avize de la Comisia de Monumente și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) pentru a se depune dosarul de autorizare la Primărie pentru extinderea Parcului Etnografic „Romulus Vuia” din Hoia, anunță Consiliul Județean. Anul acesta va fi dedicat plantărilor de copaci, urmând ca abia din 2022 să înceapă efectiv proiectul, au arătat oficialii instituției, mai ales că el are nevoie de 12 milioane de euro iar anul acesta banii Județului sunt canalizați pe sănătate și drumuri. Cu noroc, licitația de execuție ar putea fi lansată în toamna acestui an.
„Așteptăm să primim ultimele avize de la Comisia de monumente și ISU, astfel încât să reușim transmiterea întregii documentații de autorizare Primăriei municipiului Cluj-Napoca. Suntem încrezători că până la începutul lunii septembrie, după finalizarea proiectului tehnic, vom putea lansa licitația de execuție a acestui important proiect de extindere a Parcului Etnografic cu cca. 30 de hectare evaluat la 12 milioane de euro”, a arătat Consiliul Județean.
Proiectul este rezultatul unui concurs de soluții organziat în 2017 câștigat de Alice Oprică (Florean), arhitect, dar și asistent la Facultatea de Arhitectură din Cluj. Pe parcusul punerii în practică a soluției câștigătoare au apărut diverse probleme legate de stabilitatea terenului, avizarea proiectului, ceea ce a dus la întârzierea livrării acestuia.
Extinderea parcului etnografic implică amenajarea unui centru de vizitatori, un sat de vacanță compus din case în stil tradițional și ateliere de meșteșuguri, respectiv un centru administrativ. Urmează să fie create și promenade, un bike-park, un parc canin, locuri de joacă pentru copii.
CJ Cluj și-a asumat și să creeze o perdea verde între parcul etnografic și parcul Tetarom, o condiție pentru ca cele două parcursi să primească avizele pentru extindere la Comsiia de Monumente.
Primilor copaci din cei peste 1200 prevăzuți în proiect au fost deja plantați.
Cum va arăta Parcul Etnografic după extindere – imagini simulate de proiectanți (Alice Oprică):

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare