Închide

Linie dedicată pentru tramvai pe malul Someșului, după finalizarea șantierului de pe străzile din jurul Parcului Central

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iun. 24, 2021 0 272

Cel mai probabil din luna august, după finalizarea lucrărilor la străzile din jurul Parcului Central, se va amenaja o linie dedicată pentru tramvai pe Splaiul Independenței și pe strada G. Barițiu, a anunțat primarul Emil Boc. Acesta a spus că, deocamdată, eficientizarea transportului în comun din Cluj-Napoca este una dintre măsurile imediate pentru fluidizarea traficului, cerute zilnic de clujeni.

„Există transportul în comun, de mâine puteți circula gratuit, e vineri. Este prima alternativă. Toate analizele arată că 70% dintre mașinile care cirulă în trafic, circulă cu o persoană. Asta spune mult despre confortul nostru. Trebuie să ne schimbăm și noi gândirea și atitudinea în orașele mari și să punem și noi alternativa la mașini. Așa au făcut toate orașele moderne din lume care pun accent pe calitatea vieții, diminuarea poluării, creșterea speranței de viață. Noi nu putem opri oamenii să își cumpere mașini. Nu avem cadru legal, oamenii își pot cumpăra câte mașini vor. Statul român le permite să își cumpere. Un autobuz cu 100 sau un tramvai cu 150 de oameni are prioritate față de o mașină care are o persoană. Asta vom face acum și cu tramvaiul, pe zona de la Splaiul Independenței până pe Barițiu, vom prioritiza linia de tramvai, la finalizarea lucrărilor la străzile din jurul Parcului Central. Și acolo vom avea din august tronson dedicat pentru circulația cu tramvaiul. Nu e normal ca 150 de oameni să stea în spate la o mașină goală”, a spus primarul Emil Boc la Napoca FM.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu