Închide

Se schimbă regulile de circulație pe străzile din jurul Parcului Central: banda dedicată pentru tramvaie și autobuze, piste de biciclete și un nou sens unic

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 14, 2021 0 2117

Din 2 august, pe strada Splaiul Independenței, mașinile nu vor mai putea circula pe linia de tramvai, unde se va institui o bandă dedicată mijloacelor de transport în comun. De asemenea, odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare de pe arterele din zona Parcului Central, pe strada Cardinal Iuliu Hossu se va institui sens unic, spre Opera Maghiară, așa cum s-a circulat și în timpul șantierului. Pe această stradă se va amenaja și o pistă de biciclete spre trotuarul din zona Canalului Morii iar sensul giratoriu de la intersecția cu strada Vasile Alecsandri se va desființa.

Anunțul a fost făcut de primarul Emil Boc la ședința de Consiliu Local din 14 iulie. Primarul a spus că reorganizarea circulației în această zonă a fost aprobată de Comisia de Circulație care a avut o ședință în aceeași zi cu ședința forului local și face parte din strategia municipalității de a încuraja transportul cu mijloacele de transport în comun dar și cel nepoluant, cu bicicleta.

 

Străzile Vasile Alecsandri, Cardinal Iuliu Hossu, Sindicatelor și George Coșbuc au intrat în șantier anul acesta și au fost modernizate de  Regia Primăriei (Autonomă a Domeniului Public), pentru peste 15 milioane lei, după un concept făcut de Arhi Box, firma care s-a ocupat și de amenajarea străzii Bună Ziua, cu trotuare pavate cu piatră, ca în restul zonei centrale, pe o parte dintre aceste străzi, cu rasteluri de biciclete și stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Atât standul de taxi în zona Chios cât și pistele de biciclete solicitate de clujeni dar și de consilierii USR PLUS pe strada Cardinal Iuliu Hossu au fost acceptate de Primăriei, deși inițial nu erau nici prevăzute în proiect, nici nu au fost agreate de oficialii Primăriei care nu le vedeau necesare în respectiva zonă.

Primarul Emil Boc a anunțat că deja Comisia de Circulație a aprobat reorganizarea circulației în zona Parcului Central și a străzilor recent modernizate. Până în 2 august se vor face marcaje rutiere iar de atunci pe Splaiului Independenței va funcționa, pe o distanță de 800 de metri, un traseu dedicat pentru mijloacele de transport în comun iar pe stada Cardinal Iuliu Hossu se va institui un sens unic de mers spre Opera Maghiară, așa cum s-a circulat și pe perioada șantierului de modernizare, concomitent cu amenajarea unei piste pentru biciclete.

„Am aprobat, azi, în Comisia de Circulaţie, restructurea circulaţiei pentru fluidizarea transportului în comun. În consecinţă, pe 800 m, de la G.Goşbuc la Opera Maghiară, pe Splaiul Independenţei, avem bandă dedicată de autobuz şi tramvai. Pe C.I.Hossu va fi sens unic dinspre Mănăştur spre Opera Maghiară, aşa cum a fost şi pe timpul lucrărilor. Pe partea cu lacul, vor fi 85 de locuri de parcare şi 4 pentru persoane cu dizabilităţi. De asemenea, vom avea un stand de taxi la intarea pe stradă dinspre G.Coşbuc. Nu în ultimul rând, două benzi carosabile de 2.75, plus 1.5m pistă de biciclete, pe partea dinspre Canalul Morii. Sensul griatoriu de la intersecția cu strada Vasile Alecsandri va fi desființat, odată cu instituirea sensului unic”, a spus Boc la ședința Consiliul Local din 14 iulie.

Veiz și:

UPDATE Patru străzi din zona Parcului Central din Cluj se modernizează. Riveranii sunt îngrijorați. Alți clujeni cer circuit velo. De ce se propun rasteluri de biciclete, nu și piste de biciclete

Peste 100 de copaci plantați într-un proiect de modernizare a unor stăzi de lângă Parcul Central. Clujenii critică în continuare faptul că s-au prevăzut bănci pe trotuare

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare