Închide

Percheziții la Cluj într-un amplu dosar de grup infracțional organizat, contrabandă și spălare de bani. Ieri zeci de persoane au fost reținute

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 15, 2021 0 810

Percheziții la Cluj într-un amplu dosar de grup infracțional organizat, contrabandă și spălare de bani. Ieri zeci de persoane au fost reținute.

Sunt 23 de inculpați în dosar, reținuți ieri pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă și spălare de bani. Aceștia au fost reținuți după ce în 13 iulie au avut loc în țară nu mai puțin de 157 de percheziții – în județele Cluj, Arad, Alba, Bihor, Caraș-Severin, Gorj, Timiș și București, în urma cărora au fost audiate 76 de persoane și au fost ridicate zeci de mii de țigări, trei arme de vânătoare, peste o sută de mii de euro, zeci de mii de dolari și peste 300.000 de lei.

Nu mai puțin de șase sute de mașini, capete de tractor și semiremorci au fost sechestrate – cărora li se adaugă 50 de apartamente și case și 357 de suprafețe de teren, plus acțiunile deținute în 18 firme.

Azi cei 23 de inculpați reținuți vor fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.

Documentarea activității infracționale a fost realizată în colaborare cu autoritățile judiciare din Marea Britanie, Ungaria, Franța și Germania. La cercetări a participat Biroul Operațiuni Speciale Cluj și jandarmi din Cluj-Napoca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare