Închide

„Fără ipocrizie”: Fostul manager al Universității Cluj și-a schimbat tricoul și speră ca CFR să câștige Champions League. El propune o finanțare substanțială pentru CFR și dispariția lui U Cluj

OpinieSportTop News by Catalin Suciu - mai 16, 2022 3 1989

Aflat la serviciu târziu, președintele CJ Cluj, domnul Alin Tișe, a aflat că CFR Cluj e campioana României pentru a cincea oară la rând.

Acum mulți ani, când dumnealui urmărea meciurile de fotbal, ajunsese, conjunctural, manager general la Universitatea Cluj. Se jura că U Cluj e echipa lui de suflet, că așa a crescut și așa mai departe. Am asistat la o ședință după numirea sa la club. Era cu câțiva suporteri de la Universitatea pe la Casa de cultură a Studenților. Nu le dau numele, le vor spune ei clar și răspicat, dacă sunt atât de fermi precum au fost.

Și-atunci domnul Tișe pupa un tricou alb și negru pe care îl purta, de altfel. Și Domnul președinte, cu aroganța dumnealui, le-a spus tuturor că atâta timp cât va fi „președinte”, Universitatea va continua, „va răzbate”, „va reuși”, „va promova”. Că va lupta pentru Universitatea Cluj. Că o iubește așa cum o iubeau moșii și moș- strămoșii dumnealui.

Le-a mai promis fanilor că tribunele și peluzele vor purta numele unor glorii. Aștepta propuneri.

Au trecut mulți ani de atunci. Atât de mulți încât domnul Președinte a reușit să doarmă, în sfârșit, de grija Universității Cluj

Apoi s-a lăudat cu construcția stadionului. Doar că stadionul s-a construit, în primul rând, datorită lui Emil Boc, premier la acea vreme. Și fiecare și-a făcut campanie, la rând, la fiecare doi sau patru ani, pe spatele Universității. Asta a fost Universitatea și acum devine CFR-ul.

A scris pe Facebook tot ce simte și ce ar trebui să se întâmple. Între altele, renunțarea la susținerea financiară a Universității Cluj, echipa iubită de dumnealui.

„Clujul are campionii României la fotbal – CFR 1907 Cluj

Felicitări echipei, antrenorului, întregului staff, dar și patronilor și finanțatorilor acestui club care, în ultimii 5 ani au făcut cinste Clujului și clujenilor.

Este doar meritul vostru, în totalitate.

Regret că legislația din România nu permite finanțarea unei echipe de fotbal, chiar private, dacă acest lucru este dorit de către comunitate.Dincolo de simpatiile fiecărui clujean, dincolo de vorbele spuse de unii sau de alții, rămân peste toate performanța și valoarea voastră demonstrată.

Cred că a sosit momentul ca la nivelul Clujului să abordăm matur și responsabil susținerea sportului în general, și a fotbalului în special.

Cred că a sosit momentul să ne întrebăm dacă județul Cluj nu ar putea avea o echipa de Champions League și care, în câțiva ani, să poată câștiga acestă competiție.

Să ne întrebăm dacă acest județ poate susține două echipe care sa facă performanță sau se impune o abordare pragmatică, fără ipocrizie în care comunitatea clujeană să investească intr-o singură forța fotbalistică care sa poată câștiga Champions League.”

Să ne întrebăm dacă nu putem pune împreună, în comun, întreaga infrastructură sportivă și cu resursele acestei comunități – private/publice să ajungem în vârf.

Cred că vom putea ajunge la această performanță deplină când vom aborda responsabil, fără patimă și fără ipocrizie, acest subiect și ne vom stabili ținte mărețe pe care această comunitate să le susțină.

Nu știu dacă suntem pregătiți cu toții să facem acest lucru și dacă, raționamentele de diverse forme nu ne împiedică.

Cred însă, că dincolo de toate astea, Clujul poate avea performanță europeană la nivelul cel mai înalt doar dacă întreaga comunitate devine parte la un proiect matur, responsabil și în interesul nostru local. Ar fi un proiect unic pentru România.

Știu că voi avea nenumărate opinii, critici poate chiar susțineri ale acestui mesaj.

Chiar și asta ar fi un câștig foarte mare întrucât ne asumăm public fără ipocrizie o discuție aplicată despre cum putem noi ca și comunitate clujeana sa câștigăm Champions League.”

Fără ipocrizie!, să fim înțeleși.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0TjWeMUeMB513vdJ3keHqXAKf51K4RKoedBPqmem4zmtiS2h6tXoJvqqwSiHg4Z3Hl&id=100044276297276

 

 

 

 

 

 

3 comentarii

  1. Daca unul se comapara – urbanistic – cu Munchen si Barcelona, altul sa nu bată câmpii – fotbalistic vorbind?
    Pai pâna la urma nu traim noi pe meleaguri dacice, centrul universului, leaganul civilizatiei, gura de rai?

    • Nu știu cât ești de turmentat dar ai scris un mare adevăr. La victorii apar admiratorii ca ciupercile după ploaie, sunt profitorii care nu au contribuit cu nimic la obținerea rezultatelor. De ce acest” mare om politic” nu a propus sa caute o soluție la problemele de la „U” astfel ca și ei să promoveze.

  2. Acest tise este bolnav de multi anii de boala pdlnllllll…..crede ca tot ce vede si apucat…..poza cu cei de langa ……!!!!????ei ce se audeeeeeeee……pdlnlllllll

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.
Tags