Închide

Factura la gaz, la Teatrul Maghiar, este de 260.000 de lei pe lună, nu de doar 26.000 de lei – rectifică directorul Tompa Gabor

ActualitateAdministrațieTeatruTop News by Actual de Cluj - ian. 05, 2022 0 883

Directorul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, Tompa Gabor, a transmis o informație de rectificare importantă, după conferința susținută ieri, la sediul instituției, când s-a preluat greșit faptul că factura la gaz pe care instituția trebuie să o plătească este de 26.000 de lei pe lună. În realitate suma este mult mai uriașă, respectiv de 260.000 de lei.

Tompa Gabor precizează că Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca achiziționa gaze la un preț de 110 lei/MWh + TVA + acciză până în decembrie 2021.

Ținând cont de creșterea de șapte ori a prețului la gaz și de nivelul de consum lunar al teatrului în lunile de iarnă, factura de gaz a instituției pentru luna ianuarie ar trebuie să fie în valoare de de 260.000 de lei. 

Directorul Teatrului Maghiar spune că a negociat cu furnizorul un contract la prețul de 720 lei/MWh + TVA + acciză.

Suma depășește posibilitățile bugetare ale instituției de cultură, iar regizorul Tompa Gabor arată că există riscul suspendării activității teatrale, situație cu care se confruntă, cel mai probabil, toate marile instituții de cultură din țară.

Citește și:

Factură de 26.000 de lei/lună la gaz, la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj. Directorul Tompa Gabor: „Instituția riscă suspendarea activității”

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu