Închide

EY face parteneriat cu primul unicorn românesc UiPath în contextul în care până în 2024 70% din activitățile de rutină se digitalizează

Economie by Actual de Cluj - sept. 18, 2020 0 219

Compania de consultanță EY, fostă Ernst & Young, anunță alianță cu unicornul românesc UiPath, cu birouri la București și Cluj.

UiPath e unul dintre principalii furnizori de software pentru automatizarea proceselor (RPA) din lume iar parteneriatul urmărește susținerea creșterii gradului de adoptare a tehnologiei de automatizare în cadrul organizațiilor. Alianța a fost încheiată, de asemenea, cu firmele membre ale EY din România și India, avându-se în vedere extinderea ulterioară a parteneriatului la nivel global.

Un studiu recent realizat de Gartner arată că aproximativ 70% dintre activitățile de rutină realizate în prezent de manageri vor fi complet automatizate până în 2024.Această creștere spectaculoasă a adoptării RPA și a tehnologiilor din sfera inteligenței artificiale, cum ar fi învățarea mecanică (Machine Learning), reprezentanții virtuali (chatbots), procesarea limbajului natural (Natural Language Processing) și analiza automată a imaginilor, ajută companiile să acceseze noi niveluri de eficiență și eficacitate și încurajează transformarea digitală, arată EY.

”Într-un moment în care organizațiile își regândesc viitorul în contextul crizei globale provocate de pandemia COVID-19, s-a putut observa o rezistență crescută a celor care s-au bazat pe forța de muncă digitală pentru a răspunde provocărilor ce au afectat angajații într-un interval de timp foarte scurt. În acest context, implementând platforma de automatizare a UiPath, echipele EY vor ajuta companiile să creeze o forță de muncă digitală bazată pe integrarea diverselor tehnologii de automatizare, nu numai pentru a-și desfășura activitățile diferit – adică mai bine, mai rapid și cu costuri mai mici – ci și pentru a face lucruri diferite, pentru a răspunde noilor cerințe de piață”, mai arată compania de consultanță.

Citește și:

Interviu. Primul „unicorn” românesc şi-a deschis birou cu programatori la Cluj. Despre IT şi brand de Cluj, cu Andrei Roth, manager de „campus”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare