Închide

Telekom România va inaugura un centru de date în Cluj-Napoca: ”Dezvoltarea accelerată a Clujului, al doilea pol IT al țării, ne-a determinat să lansăm proiectul”

Economie by Actual de Cluj - sept. 17, 2020 0 262

Grupul Telekom România va inaugura, saptămâna viitoare, un centru de date în Cluj-Napoca, proiectul fiind anunțat în primăvara anului 2019, pe fondul dezvoltării accelerate orașului în ultimii ani, care a devenit al doilea pool IT al țării.

”Ideea construirii unui centru de date în Cluj-Napoca a pornit de la dezvoltarea accelerată a acestui oraș, care a devenit al doilea pol IT la nivel național, precum și al dezvoltării accelerate în zona automotive, producție și banking. Practic, am constatat o cerere puternică de a găzdui date la o viteză din ce în ce mai mare. Potențialul de creștere al pieței este de două cifre, 16% anual în următorii patru ani, și în condițiile astea se impunea dezvoltarea unui centru de date în Cluj-Napoca”, a spus Vasile Voicu, B2B Product Management Manager în cadrul Telekom România, la a treia ediție a evenimentului Datacenter Forum, citat de profit.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu