Închide

Experimentul Petrescu

Opinie by Catalin Suciu - mai 02, 2018 8 2037

CFR a cheltuit peste 10 milioane de euro și are toate șansele să piardă campionatul. Bani aruncați pe apa sâmbetei și trecuți prin mâinile lui Bogdan Mara și Dan Petrescu, plus alți câțiva psuedo oameni de fotbal aciuați în lojele de pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu.

Experimentul Petrescu, căci așa poate fi numit, întrucât cota antrenorului este nejustificat de crescută dacă te raportezi la rezultatele lui din ultimii ani – e un fiasco de zile mari. Un antrenor care, rămânând statornic unui stil de joc rudimentar de Sunday League , adică din fotbalul englezesc amator, a căzut examen după examen atunci când, de fapt, conta cel mai mult, în play-off. Echipa sa a condus în patru meciuri și tot de atâtea ori a fost egalată, după ce, cu bună știință, Petrescu își chema soldațeii în propriul careu la 1-0. Eșec după eșec. Din care n-a învățat nimic.

Stilul cu mingi lungi și devieri, cu faze fixe, devine ridicol, iar de această dată nici rezultatele nu mai ajută. De fapt exprimarea echipei din teren îl portretizează cel mai bine pe Dan Petrescu. Îți înjuri de mamă fotbaliștii, îi înjuri de morți pe arbitri și ceri respect din partea tuturor. Apoi, anunți că pleci din România, că, de fapt, țara nu te merită. Ești prea bun pentru Liga 1, dar spui că pleci abia după ce negociezi cu o echipă din China și îți găsești o portiță de ieșire. N-o spunem noi, ci presa din China, care anunță și salariul viitor: 2 milioane de euro/an.

Cei care te știu spun, la unison, că ești obsedat de fotbal, că-l devorezi, că studiezi, că ești aplecat către meserie. Dar ești arogant, înfumurat, expansiv și nu te poți controla, te pierzi. În loc să ajungi mai înțelept cu trecerea anilor, tu faci invers, parcă te transformi într-un adolescent rebel, irascibil și supărat pe toată lumea. Dovadă și plecăciunile inutile însoțite de invective, pe marginea terenului.

Iar de-o vreme îți lipsește și flerul. Încrâncenarea cu care rămâi cramponat pe același model de joc. Ai reușit să scoți din ritm doi dintre fotbaliștii pe care naționala s-ar fi putut baza în viitoarele campanii. Pe Ioniță, cel mai bun din România până să ajungă sub comanda ta, și pe Valentin Costache, cel mai promițător tânăr fotbalist român. Ah, nu se apără, normal. Ce-ar fi făcut Hagi, de exemplu, dacă te prindea pe tine antrenor?

În plus, crezi că ți se cuvine absolut tot pentru că, alături de Hagi sau Gică Popescu, ai făcut parte din așa numita Generație de Aur.

Ei bine, dacă o generație a fotbalului românesc poate fi numită în acest fel, aceea este Steaua 86, pentru că e singura echipă care-a câștigat o medalie pentru fotbalul românesc. Un trofeu. România 94 a reușit să joace un sfert de finală pe care l-a prăpădit Prunea.

Și pe final de sezon fotbalistic, nu putem decât să salutăm decizia CFR-ului de a nu te lăsa să preiei echipa națională. Pentru că, dacă asta s-ar fi întâmplat, am fi ajuns să plângem după Victor Pițurcă.

8 comentarii

  1. 4 ori a condus si a fost egealata? 😂 Meciurile cu csms Iasi si cu Viitorul nici nu exista … Tu ai scris aceasta postare ca esti un antiPetrescu… Nu vrem, multumim, pá!

  2. Hai sa fim seriosi.Ce reportaj de doi bani mai este si acesta??? Cand o echipa este pe locul doi nu inseama ca este slaba.Ne placea sa fie pe primul loc ,e drept,dar mai terminati cu prostiiele.echipa asta munceste …..dar voi reporterii care faceti asemenea articole … asta nu este munca ….Daca cei din Cluj sunt impotriva celor din Cluj,pacat !!! Csf,nai csf 🙁

  3. Cam la asta ma gandeam si eu. Cei de la FCSB au adus un antrenor no name si vor castiga campionatul, si este normal ca cei de la CFR sa fie suparati chiar daca declara ca nu sunt. DP a fost si este titrat dar dupa ce am vazut, sincer este modest. Mult zgomot pt. nimic.

  4. FCSB a investit sume de 4 ori mai mari in transferuri si daca castiga titlul il vor castiga doar pentru ca unele echipe fac non-combat cu Steaua (Iasiul e cel mai bun exemplu, dar nu numai) … deci despre ce vorbim?

  5. asta care tot scrie articole ca si asta nu priveste harta, ca ar intelege ca in Cluj si Ardeal doar cfr conteaza, restul sunt vanare de vant. este ocat ca U nu mai exista, dar impacati-va cu gandul, U nu mai exista, dar cfr reprezinta cu onoare Clujul. tot asta a zis ca Paszkany n-a plecat, ca Muresan nu are drept de semnatura, ca Cfr nu o sa iasa din insolventa veci.

  6. (editat) ce înseamnă managementul la nivel înalt . Cel mai bine continuă să scrii despre liga 3 , unde îti este nivelul de redactor „sportiv”

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

< Articolul precedent

Articolul urmator >