Închide

EXCLUSIV. “U” și CFR primesc licența pentru sezonul viitor! Corona și FC Vaslui sunt ca și retrogradate

Recomandarea redacțieiSport by Catalin Suciu - apr. 23, 2014 0 283

foto: facebook.com/FCUCluj

foto: facebook.com/FCUCluj

Cluburile din Liga 1 au ajuns în fața Comisiei de Licențiere conduse de Viorel Duru.

Sursele ACTUAL de CLUJ au dezvăluit că directorul Comisiei de Licențiere a propus ieri ca Universitatea Cluj și CFR să primească dreptul de participare în Liga 1 și din sezonul viitor. Cele două cluburi au fost înștiințate că au îndeplinit cerințele minime din caietul de sarcini, dar trebuie să mai trimită doar câteva documente justificative.

Universitatea se află în insolvență și are câteva litigii cu foști jucători, însă acestea s-au declanșat după data la care clubul a intrat în reorganizare judiciară. Astfel, Duru a ținut de această dată cont de legea insolvenței, după ce în urmă cu un an i-a refuzat licența de două ori Universității. “Șepcile roșii” și-au câștigat apoi dreptatea la Tribunalul Sportiv de la Lausanne, care a dispus acordarea licenței, trecând peste Comisia de Licențiere.

CFR Cluj s-a aflat în pragul colapsului în acest an, dar Paszkany și-a achitat datoriile în ultimul moment , după ce i-a vândut un teren omului de afaceri Ștefan Gadola, pentru 2,5 milioane de euro. Banii încasați au fost direcționați apoi către plata datoriilor către jucători, impresari și alte cluburi.

Pe de altă parte, Viorel Duru a propus ieri, într-o ședință cu porțile închise neacoradrea licenței clubului FC Vaslui, în timp ce Corona Brașov nici nu și-a depus dosarul de licențiere.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.