Închide

EXCLUSIV Omul din umbră rupe tăcerea. Valentin Iordănescu vorbește despre implicarea sa la U Cluj: „Cât am putut ajuta, am ajutat. Se negociază vânzarea clubului”

SportTop News by Catalin Suciu - ian. 26, 2016 0 1122

Ginerele Marietei Anastasescu a apărut tot mai des în ultimele luni lângă Universitatea Cluj. Nu e angajat al clubului, dar se ocupă de partea administrativă. Care e rolul său, cum se implică și ce le-a transmis jucătorilor într-o ședință de urgență?Acesta a acceptat un dialog cu actualdecluj.ro.

Reporter:  Ne puteți spune ce legătură aveți cu Universitatea? Aveți vreo calitate oficială până la urmă?

Valentin Iordănescu: Nu am nici o funcție, dar văd că numele meu se pronunță din ce în ce mai des. Eu am încercat doar să ajut și cât am putut, am făcut asta. Am mai adus niște sponsori, s-a văzut la meciul cu Steaua ce recmale erau pe tricouri, totul rezolvat în trei zile. Plus alte sume de care era nevoie.

– Se spune că ați conduce efectiv clubul…

– Eu sunt doar reprezentantul administratorului judiciar (Marieta Anastasescu -n.r.), sunt angajat al A&A Consultants și m-am implicat doar pe partea aceasta administrativă, deloc pe cea sportivă. Eu cred că e mai bine așa, dumneaei e foarte ocupată și era normal să fie cineva la club.

reunireU

Mai mulți jucători importanți din lotul Universității au intrat în grevă și refuză să se mai antreneze pentru că nu și-au primit ultimele salarii

 

– Jucătorii sunt în grevă. Ați discutat cu ei? Ce le-ați transmis?

– Am avut o discuțiue amicală și le-am spus ce mi-a zis acționarul majoritar, adică fiul lui Florian Walter, George. Ei sunt nemulțumiți, pe bună dreptate, că nu și-au primit salariile. Le-am transmis că în acest moment nu se poate face nimic, nu le-am oferit nici o garanție pentru că nu pot.

– Și ei ce v-au spus?

– Continuă protestul pe care l-au început. Ei nu vor să facă antrenamente la prima echipă, nu vor decât individual. Să nu se înțeleagă că ar avea ceva cu antrenorul Mihai Teja, dar așa vor ei să protesteze. Le-am spus că, în acest caz, decât să facă în cadru neorganizat, mai bine se duc la juniori să se antreneze acolo.

– Au fost excluși din lot?

– Nu, Doamne ferește. E o măsură provorie. Păi decât să se antreneze prin parcuri sau nu știu pe unde, nu mai bine fac la juniori? Asta e totul. Acționarul majoritar a transmis asta. E normal ca jucătorii să fie nemulțumiți, repet.

– Există sau a existat vreo negociere serioasă cu potențiali investitori?

– Știu că sunt discuții și acum, dar nu pot oferi detalii. Sigur nu e nimic pe lume. Știu că se negociază, nimic mai mult.

– Mihai Teja ce spune despre situația în care se află Universitatea? Nu mai are nici jucătorii la dispoziție..

– El rămâne cel puțin până în vară, e ultimul care pleacă de la U Cluj. El vrea să ajute, de aia este aici.

CITEȘTE ȘI:Grevă la U Cluj! Jucătorii au boicotat un amical, urmează și altele

Situație critică la U Cluj. „Noi ce vom mânca, cu ce ne deplasăm, cum să trăim?” Jucătorii sunt disperați după mai multe luni în care n-au văzut un ban

ANALIZĂ Mai vrei să te faci fotbalist? Realitatea tristă a sportivilor din zilele noastre

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.