Închide

EXCLUSIV: Liga Profesionistă se constituie parte civilă în cazul Dragomir. Fostul președinte va fi acționat în judecată de forul pe care l-a condus

Recomandarea redacțieiSport by Catalin Suciu - apr. 30, 2014 0 254

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal este cercetat în stare de libertate , într-un dosar în care procurorii îl cercetează pentru delapidare, evaziune fiscală și spălare de bani.

foto:mediafax.ro

foto:mediafax.ro

Astăzi are loc Adunarea Generală Extraordinară la Liga Profesionistă de Fotbal. Ședința este programată la ora 14:00, iar unul dintre punctele de pe ordinea de zi îl vizează pe fostul președinte al Ligii, Mitică Dragomir. Forul condus de Gino Iorgulescu vrea să se constituie parte civilă în dosarul în care Dragomir este acuzat că ar fi luat 3 milioane de euro, comisoane, din negocierea drepturilor TV. Practic, LPF-ul vrea să-l dea în judecată pe Dragomir! “Ședința are acest punct pe ordinea de zi și va fi și aprobat, mai mult ca sigur”, precizează sursele actualdecluj.ro

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au anunţat că au început urmărirea penală în dosarul în care Mitică Dragomir este audiat şi locuinţa sa a fost percheziţionată. Procurorii susţin că LPF a fost prejudiciată cu 3 milioane de euro din contractul pentru drepturile de transmisie a meciurilor de fotbal din Liga I. Pentru sezoanele 2011-2012, 2012-2013 şi 2013-2014, LPF a încasat peste 100 milioane euro. Procurorii spun că, din acest contract, o firmă a primit un comision de 3 milioane de euro nemeritat. Anchetatorii spun că acest comision a fost acoperit de un ”circuit financiar fictiv”.

Procurorii îl acuză pe Dumitru Dragomir de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani, pe Mihai Corbu de complicitate la delapidare, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, şi pe Radu Arhire de complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, Dragomir ar fi determinat membrii LPF să aprobe plata unui comision de 12.102.648 de lei în favoarea unei firme administrate de Mihai Corbu şi Radu Arhire drept contravaloare a unor servicii de intermediere care nu au fost prestate, în scopul însuşirii sumei.

Procurorii susţin că Dragomir, profitând de calitatea sa de preşedinte al LPF, a creat, în paralel cu circuitul licit de vânzare (prin negociere directă) a drepturilor de televizare către SC R. SRL, un circuit ilicit – fictiv, apt să creeze confuzia cu cel licit, în scopul delapidării sumei de 3.000.000 de euro din patrimoniul LPF. El a inserat în circuitul fictiv un contract de intermediere, care atestă desfăşurarea unor activităţi de identificare pe piaţă a unui cumpărător, cu societatea administrată de Mihai Corbu şi Radu Arhire.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare