Închide

EXCLUSIV Anunțul așteptat de toți fanii Universității. Echipa se pregătește să iasă din insolvență : „Sunt planuri mari, se vrea o participare în Europa”

Recomandarea redacțieiSport by Catalin Suciu - iun. 17, 2014 1 318

Universitatea s-a salvat de la retrogradare în ultimele două sezoane, dar clubul are planuri mari în perioada următoare.

 Walter

Florian Walter a anunțat recent într-un interviu acordat actualdecluj.ro că Universitatea ar putea ieși din reorganizare pentru a-și propune obiective mari. Administratorul judiciar al clubului, Marieta Anastasescu, a confirmat intențiile finanțatorului și a dezvăluit o parte din planurile de viitor ale Universității.

„Suntem la zi cu plățile stabilite în planul de reorganizare. Se dorește ieșirea din insolvență și am putea solicita închiderea procedurii de reorganizare, dar asta depinde , în primul rând, de performanța echipei din acest sezon. Intră și banii din drepturile de televizare, suntem în regulă cu totul, banii se dau la zi și se vrea să se facă performanță. Se dorește și o participare în Liga Campionilor, la momentul potrivit, asta pot să vă spun. Se poate ieși din insolvență. Nu de pe-o zi pe alta, dar într-o lună de zile se poate. Atât ar dura procedura”, a declarat Marieta Anastasescu pentru actualdecluj.ro.

 

În momentul deschiderii procedurii de insolvență, pe 6 februarie 2013, clubul avea datorii de 2,3 milioane de euro. Pentru a putea participa într-o cupă europeană, societatea e nevoită să iasă din reorganizare judiciară. 1,5 milioane de euro vor intra în perioada următoare în conturi, bani provenind din drepturile de televizare.

Va trebui să aducem foarte mulți jucători și de valoare. Lupta în Liga 1 va fi și mai grea, acum vor retrograda 6 echipe. Facem trupă, trebuie să fim puternici,avem nevoie de valoare. În plus, avem și acești copii la juniori care scot capul în lume.Creștem sănătos și aducem și ce trebuie adus. Ne dorim mai mult, construim din mers, urmăm pașii care trebuie urmați. Sigur că ne vom dori și Europa. Acum suntem în  reorganizare, încercăm să ne ținem de acest plan și suntem în grafic cu plățile. Vom putea și ieși”, a precizat Florian Walter într-un interviu acordat actualdecluj.ro.

Care e pasul următor?

Universitatea va mai face câteva transferuri în această perioadă , în speranța unui început cât mai reușit de campionat. Walter i-a dat credit total lui Mihai Teja și l-a convins să rămână pe bancă, deși tehnicianul a fost ofertat de campioana Steaua București. Cum de-a ales Teja să rămână la Universitatea? Walter i-a promis că va investi și i-ar fi garantat că echipa își va schimba obiectivele, urmând să se lupte și la titlu în doi ani de zile, susțin sursele noastre.

„Ne dorim mai mult, este și normal. Vreau să fac performanță, vrem să fim sus în clasament”, a punctat antrenorul Universității.

Teja vrea să o ducă pe ”U” Cluj în primele cinci echipe la finalul turului, iar din retur să își consolideze un loc de Europa League. Dacă la începutul anului viitor Universitatea va avea șanse matematice la o participare în cupele europene, clubul va solicita ieșirea din insolvență. Peste două sezoane, Universitatea are în plan să se lupte la titlu.

Un comentariu

  1. Un lucru ati omis, intentionat sau nu:
    Regulamentele UEFA permit participarea cluburilor iesite din insolventa abia dupa inca un sezon de la iesirea din aceasta situatie.
    Prin urmare, sunteti in eroare. Chiar daca „U” va termina pe loc de Liga Campionilor, cum zice doamna Anastasescu, la acest final de campionat, tot nu va avea drept de participare in cupele europene…
    Prin urmare, va rog sa faceti presa corect, nu sa va induceti cititorii in eroare, iar informatia pe care o publicati sa fie corecta si completa.
    Mult succes, atat dumneavoastra cat si celor de la „U” !

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.