Închide

Examinări gratuite la Cluj, pentru depistarea precoce a cancerului de sân

Sănătate by Actual de Cluj - mart. 21, 2019 0 2970

Spitalul Clinic Municipal Clujana anunţă o campanie de screening gratuit pentru cancerul de san prin mamografie si ecografie mamară.

„În România cel mai frecvent cancer care afectează femeile este reprezentat de cancerul mamar (conform OMS). Depistat în stadii incipiente cancerul mamar poate fi vindecat în majoritatea cazurilor. Pentru identificarea precoce a acestuia se utilizează metode imagistice – mamografia și ecografia mamară. Mamografia poate detecta modificări discrete din țesuturile sânului care pot fi caracteristice unor cancere, având astfel un rol important în detecția cancerelor încă prea mici pentru a fi resimțite de către persoana afectată sau de către medicul acesteia. În general efectuarea mamografiei este indicată femeilor cu vârsta peste 40 de ani, o dată la doi ani. Ecografia mamară este o tehnică relativ simplă care însă, împreună cu mamografia completează în mod esențial diagnosticul cancerului mamar. Metoda este indicată ca examinare principală femeilor tinere, sub vârsta de 40 de ani, urmând ca după aceasta vârstă ecografia să fie efectuată, la nevoie, în conjunctură cu mamografia”, arată reprezentanţii spitalului.

Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, organizează în luna martie a doua ediție a campaniei ,,Martie pentru sănătatea ei” adresată femeilor cu vârsta peste 18 ani. Prin această campanie echipa de medici și asistenți ai spitalului vor efectua consultații și examinări gratuite, mamografice și ecografice, pentru screening-ul cancerului mamar. Aceste examinări vor fi efectuate între 25 și 29 martie (orele 08.00-20.00).

„Obiectivul principal al acestei campanii este de a îmbunătății conștientizarea a ceea ce înseamnă depistarea precoce a cancerului de sân, dar și a bolilor mamare nemaligne. Totodată dorim să oferim femeilor un acces facil și rapid la consultația și examinarea mamară”, spun reprezentanţii Clujana.

 

Cum se face programarea

Locurile disponibile sunt limitate, iar solicitările vor fi luate în considerare în ordinea înscrierii. Dacă locurile disponibile între 25 și 29 martie vor fi insuficiente, reprezentanţii Clujana spun că îi vor anunţa pe doritori, pentru o programare ulterioară, în baza unui bilet de trimitere de la medicul specialist sau medicul de familie.

Înregistrarea pentru examinare se va desfășura online, în intervalul 20-22 martie, începând cu ora 9,00, accesând link-ul urmator: https://goo.gl/forms/X80INPv1Ac1YSr7v1

Pentru cei care nu dispun de acces facil la un dispozitiv conectat la Internet, există posibilitea unei programări contactând personalul de la sediul spitalului, Str. Tăbăcarilor nr 11, Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală, camera 7.

Pentru mai multe informații, puteți apela la Tel.: 0749 276 120.

Examinările sunt gratuite și nu necesită bilet de trimitere de la medicul de familie sau deținerea calității de asigurat al sistemului de asigurări de sănătate.

Consultațiile și examinările imagistice vor fi realizate de către echipa Laboratorului de Radiologie, a Secției de Chirurgie și Oncologie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare