Închide

Eveniment sportiv de amploare la Cluj: grupele Campionatului European de Baschet din 2017, în Sala Polivalentă

SportTop News by Actual de Cluj - dec. 12, 2015 0 429

Încă un eveniment european de amploare la Cluj, după ce Federația Europeană de Baschet a decis în urmă cu o oră ca una dintre grupele Campionatului European de baschet masculin din 2017 să se dispute la Cluj.

FIBA a acordat României dreptul de organizare a Campionatului European de ‪baschet masculin din 2017, competiție despre care oficialii Federației Române de Baschet spun că e cel mai mare eveniment sportiv găzduit de România în ultimele decenii. Una dintre grupele competiției se va disputa în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

VICTORIE IMENSĂ pentru SPORTUL ROMÂNESC si pentru municipalitatea din #Cluj-Napoca! =>…

Posted by Federatia Romana de Baschet on Saturday, December 12, 2015

Grupele vor fi organizate în România, Israel, Finlanda și Turcia, iar fazele superioare ale întrecerii vor fi organizate în Turcia. „Este pentru prima dată în istorie când un oraș din România va găzdui meciuri din cadrul turneului final al celei mai importante competiții baschetbalistice de pe Bătrânul Continent”, spun oficialii federației.

Candidatura României a fost susținută azi la Munchen de o delegație din care au făcut parte celebrul baschetbalist clujean Gheorghe Mureșan – singurul român care a evoluat în NBA – primarul din Cluj-Napoca Emil Boc, fostul premier Victor Ponta, președintele FR Baschet Horia Păun, directorul de evenimente al federației Adrian Voinescu și vicepreședintele U BT, Mircea Cristescu.

Anuntul oficial cu privire la organizarea in Romania, la Cluj-Napoca, a grupei Campionatului European de Baschet din 2017!!

Posted by Emil Boc (Pagina Oficiala) on Saturday, December 12, 2015

E a doua oară în istoria competiției când grupele sunt organizate în mai multe țări, după cea de anul trecut, când grupele au avut loc în Franța, Germania, Croația și Letonia. ” Este un lucru extraordinar pentru baschetul românesc și pentru România! Mai ales că este pentru prima data în istorie când într-un oraș din țara noastră, respectiv în municipiul Cluj-Napoca, se vor desfășura meciurile uneia dintre grupele din prima fază a EuroBasket. Desigur, decizia de azi a Board-ului FIBA Europe ne onorează foarte mult, dar ne și obligă, fiind o provocare deosebita… Trebuie să ne prezentăm în toamnă anului 2017 la cel mai înalt nivel, atât din punct de vedere organizatoric, cât și sportiv, și am convingerea că vom putea demonstra că România poate organiza competiții baschetbalistice majore. Avem deja un plus de experiență la nivel organizatoric după ce în vară această am reușit cu brio la Timișoara și Oradea să ne ridicăm la standardele impuse de FIBA pentru EuroBasket Women 2015, primind aprecieri internaționale în acest sens, iar acum ne dorim să fim din nou la înălțime. Totodată, ne dorim să folosim această oportunitate cu semnificație istorică pentru a promova nu numai baschetul românesc, ci și Clujul și România în lume”, a spus președintele federației, Horia Păun, după ce a aflat anunțul oficial.

Citește și:

E oficial: România vrea grupă de campionat european de baschet, la Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare