Închide

TOP 5 destinații europene de neratat în această iarnă. Peisajele par desprinse dintr-un basm

SocialTop News by Catalin Suciu - dec. 12, 2015 0 1239

Un weekend bun , relaxant, într-o atmosferă de poveste, vă poate schimba tot anul. Așadar, vă prezentăm câteva destinații de iarnă care nu trebuie omise de pe lista cu „must-do” sau „musai de vizitat”, dacă vreți.

5. Interlaken – Elveția

O localitate situată în Alpii elvețieni, între lacurile Thun și Brienz, o destinație foarte populară și printre artiștii secolului XIX, în special pentru pictorul Franz Niklaus Konig. În orășel există câteva clădiri victoriene absolut remarcabile, cum sunt, de exemplu, “Royal St. George” – o fostă mănăstire transofrmată într-un hotel de lux – sau Victoria-Jungfrau.

Interlaken

 

4. Bethune – Franța

Situat în nordul Franței, la aproximativ o oră de mers cu trenul din Paris, aproape de granița cu Belgia, orășelul francez fascinează și atrage anual sute de mii de turiști. Piața centrală surprinde printr-un stil arhitectural eclectic, combinat cu Art Deco. Târgul de iarnă din centru e organizat în jurul unei clopotnițe ce datează din secoul 14. Orașul a fost distrus în Primul Război Mondial, dar mare parte din piața centrală a rezistat.

?????????????????????????
3. Lucerna – Elveția

Lucerna , o bijuterie din inima Elveției. Un oraș de 60.000 de locuitori situat situat pe malul Lacului celor Patru Cantoane (Lacul Lucerna – Vierwaldstättersee). E de poveste, iar odată ce ajungi aici, nu mai vrei să pleci. Tot aici vei găsi Podul Capelei, unul dintre cele mai faimoase din Elveția (Kapellbrücke), un pod de lemn de 204 m lungime, construit în 1333. Acesta trece pe lângă Turnul cu Apă (Wasserturm) octogonal, o fortificație din secolul al XIII-lea. Podul împreună cu Turnul cu Apă reprezintă emblema orașului.

Lucerna2
2. Maastricht – Olanda

Capitală a privinciei Limburg, orașul se află pe ambele părți ale râului Meuse între Belgia și Germania. Două dintre importantele instituții culturale care se află în Maastricht sunt Universitatea Maastricht (Universiteit Maastricht) și Muzeul de Artă Bonnefanten. În centrul orașului e minunata piață Vrijthof, aici se află și cele două catedrale: Sf. Petru (evanghelică) si Sf. Servatius (catolică). E un oras plin de cultura cu destul de multe festivaluri și cu superbele concerte ale lui Andre Rieu. Dacă vreți să știți, tot aici s-a semnat tratatul care a dus la formarea Uniunii Europene, în 1992.

 

1.Karlovy Vary – Cehia

O stațiune imperială din Cehia, preferată în istorie de toate marile case regale Europene. Situat la poalele Munților Metaliferi, la 150 de kilometri de Praga, micul oraș Carlsbad (Băile lui Carol), după denumirea sa veche, ce provine de la numele lui Carol al IV-lea, ce l-a descoperit în 1370 când l-a vizitat pentru prima dată la o vânătoare de cerbi, se întinde de-alungul văii Teplei,în vestul Boemiei. Tepla este flancată de clădiri superbe, adevărate bijuterii arhitectonice. Nu lipsesc hotelurile de cinci, bazele termale (cea mai veche e din 1650) sau magazinele de lux. Karlovy Vary e superb în orice anotimp, iar iarna, farmecul său atinge apogeul.

KarlovyVary

karlovyvary2

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare