Închide

E oficial: România vrea grupă de campionat european de baschet, la Cluj

Sport by Actual de Cluj - nov. 06, 2015 0 220

E oficial: Clujul ar putea găzdui una dintre grupele Campionatului European de Baschet masculin, după ce Federația Română de Baschet a anunțat că s-a înscris în competiție, în acest sens.

FRB a aplicat în urmă cu o săptămâna pentru organizarea uneia dintre grupele Campionatului European de baschet masculin – Eurobasket 2017 în Sală Polivalentă din Cluj-Napoca. „E pentru prima oară în istoria baschetului când un oraș din România ar putea găzdui meciurile unei faze din turneul final continental masculin”, explică FRB.

După ce au fost studiate toate dosarele transmise la sediul FIBA până la data limită de depunere, ieri forul european de specialitate a anunțat că cinci țări și-au depus candidatură pentru organizarea meciurilor de la Eurobasket 2017. Conform anunțului oficial al FIBA, pe lista celor care și-au exprimat intenția de a organiza turneul final din 2017 se află România, Turcia, Polonia, Finlanda și Israel. Astfel, România a devenit candidată oficial la organizarea meciurilor dintr-o grupă a Eurobasket 2017, iar decizia finală urmează să fie anunțată în urma ședinței Board-ului FIBA din 12 decembrie 2015.
“Este un lucru extraordinar că FIBA ne-a aceptat oficial candidatura, în premieră, a unei grupe a Campionatului European de baschet masculin – Eurobasket 2017. Este o mare provocare atât pentru baschetul românesc, dar și pentru România. Concurăm cu alte patru țări de tradiție în baschetul continental, dar suntem optimiști și sperăm să aducem Eurobasket 2017 în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Așteptăm cu nerăbdare atât inspecția FIBA, cât și ședința Board-ului forului european din data de 12 decembrie”, a declarat pe site-ul oficial al federației Horia Păun, președintele FRB, la puțin timp după ce FIBA a realizat anunțul oficial.

Citește și:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare