Închide

Instanța spune NU, pe Ciceo nu-l interesează. În ciuda tuturor, a aranjat de-un protest

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - dec. 13, 2015 1 740

Nimeni și nimic nu-l poate atinge pe „baronul” de la Aeroport.  Tribunal Cluj i-a suspendat lui David Ciceo acțiunea prin care voia să oblige Consiliul Județean să-i emită certificatul de atestare a lucrărilor derulate la noua pistă de aterizare-decolare, dintr-un motiv întemeiat: DNA-ul are o anchetă în privința lucrărilor derulate la pistă. În replică la această decizie, Aeroportul anunță – prin intermdiul unui așa zis „Sindicat” – că a programat un protest, că doar nimeni n-are dreptul să-și permită să-l țină în loc pe Ciceo:

„Luând în considerare blocajul sistematic al activităţilor curente şi viitoare, pe care aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean şi preşedintele acestuia îl practică permanent prin: Blocarea investiţiei „Extindere pistă de decolare – aterizare”; Blocarea Proiectului de intermodalitate; Practicarea abuzurilor şi a solicitărilor nejustificate; Neefctuarea demersurilor necesare reglementării situaţiei juridice a platformei de staţionare a aeronavelor APRON 2; Sindicatul Independent al AIAIC va organiza, în conformitate cu prevederile legale şi în urma acordului dat de Primăria Municipiului Cluj, o acţiune de protest în faţa consiliului judeţean în zilele de 14 – 16 decembrie, orele 15.15 – 16.15. – se arată în comunicatul de presă transmis de Aeroport.

În continuare, Ciceo insistă să facă presiuni asupra unor funcționari publici din cadrul Consiliului Județean – mai ales prin intermediul unor politicieni (consilieri locali și județeni, lideri de partide și parlamentari), în scopul aprobării documentaței proiectului intermodal. Deși a cheltuit aproape 2 milioane de euro pentru această documentație, ea nu a fost aprobată de Comisia Tehnică a Consiliului Județean, pe de-o parte pentru că nu îndeplinea toate condițiile și avizele de legalitate, iar pe de altă parte pentru că principalii parteneri implicați (Compania de Drumuri și CFR-ul), au considerat că nu e oportun să se asocieze în cadrul acestui proiect. Totuși politicenii clujeni aserviți lui Ciceo insită ca funcțioarii din Consiliul Județean să încalce legea și să-i faciliteze acestuia intrarea în legalitate cu acest proiect, care a fost co-finanțat de UE.

Rămâne șef și peste Consiliul de Administrație

David Ciceo este director al Aeroportului și deține concomitent și funcția de președinte al Consiliului de Administrație al acestei regii, deși legea interzice acest lucru în cadrul companiilor de stat. Toate celelate structuri, societăți și regii din subordinea Consiliului Județean, s-au aliniat prevederilor legii încă din 2012, doar Ciceo are statut privilegiat la Aeroport. Funcționarii din Consiliul Județean s-au străduit să rezolve această situație, propunând un proiect de Hotărâre prin care Consiliul de Administrație al Aeroportului să-și poată desemna un alt președinte. Consilierii județeni care îl spijină pe Ciceo au avut, însă, grijă să omită să voteze propunerea. De trei ori la rând ei au refuzat, practic, să reglementeze situația conducerii Aeroportului.

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.