Închide

„Eu în mocirlă nu intru! Nici eu, nici votul meu”. Despre liderul PSD Cluj, un fost colonel SRI

ActualitateAdministrațiePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - nov. 14, 2019 1 1174

Liderul PSD Cluj a fost aspru criticat de unul dintre mai vechii săi „admiratori”, fostul colonel SRI, Daniel Dragomir. Atunci când depășim praguri, să nu ne mirăm că ne lovim de prag. Cu capul.”, a scris Dragomir pe pagina sa de facebook, după ce a remarcat postarea ridicolă a șefului PSD Cluj, mai precis o încercare puerilă de demonizare a președintelui României, Klaus Iohannis (vezi imaginea de mai sus).

Trucajul ieftin din imaginea de mai sus, în care Iohannis dă cu piciorul într-o cruce,  logo-ul „#muiannis” și afirmația „NU crede în Dumnezeu. E ateu” l-au făcut pe Dragomir să se dezică de individul ajuns în postura de șef al PSD Cluj, pe care, recunoaște onest, de multe ori l-a apreciat:  „Eu nu am informații că domnul Klaus Iohannis nu crede în Dumnezeu sau că e ateu. Și sincer, chiar cred că este problema intimă a domnului Iohannis cu Bunuțul, și NU este o tema de campanie! Gândesc diferit față de candidatul Klaus Iohannis, am multe puncte de vedere divergente, cred că greșește, și în multe lucruri a greșit (…) Dar nu voi permite nimănui să îmi pună în discuție credința sau să pună în discuție credința oricărui om din Țara Românească, și a domnului Klaus Iohannis așijderea. Președinte, candidat, cetățean, primar sau ce vreți voi. Și sper ca politicianul, pe care l-am apreciat de multe ori asa cum l-am și criticat, va înțelege argumentul și va șterge postarea”, a scris Dragomir.

„Politicianul” indicat s-a simțit ofensat și a reacționat imediat, așa cum se pricepe el cel mai bine, acuzându-l pe Dragomir că ar avea „carențe în studiul limbii române”. I-a sugerat, de asemenea, să nu mai facă pe consultantul, că prin mișcarea civică pe care a inițiat-o el, respectiv România3.0., nu s-a priceput să adune „măcar o masă oarecare de oameni”.

În replică, Daniel Dragomir s-a limitat să-i reamintească șefului PSD Cluj că, spre deosebire de el, nu pune votanții pe fugă. ”Înjurând, ofensând, epatând, scuipând în dreapta și în stânga, nu ai cum să aduci 50% plus 1 vot. Niciodată! Lupta politică fără bun simț nu mai este luptă politică! Este mocirlă! Dacă cineva vrea să mă convingă, atunci să mă convingă cu bun simț, idei, argumente și bună credință. Eu în mocirlă nu intru! Nici eu, nici votul meu”, a scris Daniel Dragomir.

Deși voia să pară că nu-i pasă de critica lui Dragomir, șeful PSD Cluj și-a schimbat imediat postarea. A înlocuit imaginea, a șters mesajul, dar a păstrat logo-ul – simbolul cu care se identifică el ca persoană, fără de care ar fi incapabil să relaționeze în spațiul public, respectiv #muiannis (vezi imagine de mai jos)

Reamintim că actualul șef al PSD Cluj împreună cu „strategii” săi au reușit performanța uluitoare de a obține unul dintre cele mai slabe rezultate electorale din istoria social-democraților, la alegerile din 10 noiembrie. În județul Cluj n-a existat nicio localitate și niciun oraș conduse de PSD, care să nu fie câștigate de liberali. Cu excepția unui sat, Bobâlna. În orașul clujean în care au optat să-i facă baia de mulțime Vioricăi Dăncilă, locul în care s-au străduit s-o ferească de întrebările malițioase ale jurnaliștilor clujeni, au adunat 2896 de voturi, din cele 15.272 exprimate. Primarul PSD Morar Costan, cu mai multe mandate în spate – care s-a plimbat pe străzi și pe la tarabe cu castraveți alături de Dăncilă și de actualii lideri ai PSD Cluj – a reușit acest rezultat uimitor de umilitor, într-un context politic cu o miză de maximă importanță.

Cine este Daniel Dragomir

Fost colener SRI, Daniel Dragomir s-a poziționat în tabăra pro Liviu Dragnea, criticând adesea statul paralel întreținut de generalul Florian Coldea. Din postura de ex-ofițer SRI a fondat inițiativa civică România3.0. Daniel Dragomir a criticat protocoalele dintre servicii secrete și Consiliul Superior al Magistraturii, semnalând abuzul prin încalcarea Art.6 al Convenției CEDO,  privind dreptul cetățeanului la un proces echitabil.

Postarea integrală a lui Daniel Dragomir

Despre unitate si bun simt ca virtuti politice
Am vazut ieri en passant o postare a unui lider politic. Un logo foarte gresit politic si extrem de ofensator. Pentru mine personal. Exemplu de “asa NU”. In tur doi trebuie sa urmaresti strategia de campanie (daca exista) si sa “unesti natiunea”. Sa explici, sa aduci alaturi, sa strangi, sa insufletesti, sa convingi, sa prezinti, sa argumentezi si sa apropii tot ce poti sa aduci la vot. Injurand, ofensand, epatand, scuipand in dreapta si in stanga, nu ai cum sa aduci 50% plus 1 vot. Niciodata. Calcul politic simplu si rece. Dar daca ne place 20% no bine, e bine si asa. Eu nu am informatii ca domnul Klaus Iohannis nu crede in Dumnezeu sau e ateu. Si sincer, chiar cred ca este problema intima a domnului Iohannis cu Bunutul si NU este o tema de campanie!
Gandesc diferit fata de candidatul Klaus Iohannis, am multe puncte de vedere divergente, cred ca greseste si in multe lucruri a gresit. Fata de niste purtatori de vorbe si 3 like-uri eu chiar am fost arestat de 2 ori, “in vremea” presedintelui Iohannis, de coldistii lui. Si cred ca am dreptul la o parere. Dar nu voi permite nimanui sa imi puna in discutie credinta sau sa puna in discutie credinta oricarui om din Tara Romaneasca si a domnului Klaus Iohannis asisderea. Presedinte, candidat, cetatean, primar sau ce vreti voi. Atunci cand depasim praguri sa nu ne miram ca ne lovim de prag. Cu capul. Si sper ca politicianul, pe care l-am apreciat de multe ori, asa cum l-am si criticat, va intelege argumentul si va sterge postarea.
Lupta politica fara bun simt nu mai este lupta politica! Este mocirla! Daca cineva vrea sa ma convinga, atunci sa ma convinga cu bun simt, idei, argumente si buna credinta. Eu in mocirla nu intru! Nici eu, nici votul meu. Cred si este convingerea mea intima ca aceasta natiune mandra poate sa se dezvolte si sa prospere doar aducand alaturi toti fii si fiicele sale, ortodocsi, catolici, atei, penticostali, adventisti, mozaici, greco-catolici, musulmani, calvinisti, liber-schimbisti si cititori-in-stele. Doar asa! PS. Dar daca vreti sa rupem natiunea in doua, sunteti oaspetii mei sa comentati”.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.