Închide

Emil Boc: Avem în Cluj Napoca 72 de biserici. Toate forțele de ordine vor fi prezente pentru păstrarea măsurilor de distanțare

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 15, 2020 0 1082

Edilul Clujului, Emil Boc, spune că nu poate comenta în niciun fel măsura decisă de Ministereul Afacerilor Interne, împreună cu Patriarhia Ortodoxă, de relaxare a restricțiilor de deplasare a credincioșilor, în noaptea de Înviere. „Ca primar nu am eu ce să comentez, în afară de a aplica legea și deciziile statului. Dar pot să vă asigur că vom proceda exact așa cum avem reocmandări, pentru a limita cât mai mult posibilitatea răspândirii epidemiei de Covid-19”, a declarat primarul Clujului.

În prezent, în municipiul Cluj Napoca sunt 72 de biserici, dintre care 13 greco-catolice, a menționat Boc.

„Acum are loc o ședință la care sunt întruniți reprezentanții tututor forțelor de ordine, responsabili să aplice măsurile de restricție impuse prin Ordonanță Miliatară. În interiorul bisericilor, reprezentanții parohiilor au sarcina de a impune delimitarea între credincioși, iar acest lucru se va face în prezența poliției. În afara incintei bisericilor, jandarmeria, poliția, pompierii și poliția locală vor patrula permanent pentru a dispersarea grupurilor. Deci, obiectivul nostru zero este să ne asigurăm că oamenii nu vor sta în grupuri, că vor păstra distanța de 1,5 – 2.0 metri, astfel încât să ne asigurăm că împiedicăm aglomerația”, a comentat Emil Boc, în cadrul unei intervenții la un post de radio local.

„Oamenii trebuie să înțeleagă că e in interesul lor să respecte aceste masuri de disciplină și rigoare, iar noi, autoritățile statului știm ce avem de făcut. Dacă respectăm cu toții regulile, ne vom puta încadra fără incidențe și în prevederile Ordonanței militare, iar în același timp vom putea respecta și sărbătoarea Paștelui”, a mai adăugat Boc.

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu