Închide

Elicopter militar de la Câmpia Turzii, prăbușit la Sibiu. Bilanț MApN: opt morți și doi răniți UPDATE Cine sunt militarii

ActualitateTop News by Luminiţa Silea - nov. 21, 2014 0 446

Opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, astăzi  în jurul orei 10.40, pe raza localităţii Mălâncrav, judeţul Sibiu, a confirmat Biroul de presă al Ministerului Apărării Naționale.

Elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune, urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

Pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului, la faţa locului s-a deplasat ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, însoţit de o comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene. 

UPDATE

Luni dimineață la ora 8.30, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional vor fi organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare a celor opt militari care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic de astăzi. Aceștia sunt comandorul Artur-Grigore Palfi, 46 ani, căsătorit, cu un copil, căpitanul medic Rareş-Cosmin Moldovan, 34 ani, căsătorit, cu un copil, căpitanul Răzvan-Aurel Moldovan, 29 ani, căsătorit, sublocotenentul Andrei-Cătălin Apostol, 25 ani, necăsătorit, maistrul militar  Paul Bădescu, 41 ani, necăsătorit, maistrul militar cls. II Dorin Fodor, 43 ani, căsătorit, cu doi copii, maistrul militar Vasile-Marian Gădălean, 33 ani, necăsătorit, cu un copil, şi maistrul militar Constantin-Dorin Filip, 30 ani, necăsătorit.
Cei doi militari răniţi, căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, 47 ani, şi maistrul militar  Valentin Bora, 41 ani, au fost preluaţi de echipaje SMURD şi sunt, în prezent, internaţi în stare stabilă.

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu