Închide

Elevii de 10 primesc câte 2000 de lei de la Consiliul Județean Cluj

Actualitate by Cosmina Fernoaga - iul. 30, 2014 0 239

Administrația județeană a decis să-i premieze pe elevii clujeni care au obținut media 10 la bacalaureat. De același tratament vor beneficia și elevii care au intrat cu 10  în clasa a IX -a. Fiecare elev va primi suma de 2000 de lei, dacă propunerea executivului Consiliului Județean va fi adoptată în ședința  de mâine a forului administrativ.

Pe considerentul că astfel de premii contribuie la stimularea elevilor și implicit la susținerea învățământului preuniversitar, administrația județeană este pregătită să scoată o sumă considerabilă din bugetul public, pentru copiii de nota 10.  „Având în vedere că examenele pentru absolvenţii claselor a VIII-a şi a XII-a s-au încheiat,  iar rezultatele obţinute de către elevii din şcolile clujene situează judeţul pe primele locuri în ţară ca rată de promovabilitate, Consiliul Judeţean Cluj doreşte să ofere o serie de premii pentru cei care au obținut rezultate deosebite”, reiese din referatul de aprobare ce va si supus la vot în ședința Consiliului Județean de joi. În județul cluj, un număr de 5 elevi au obţinut media 10,00 la admiterea în clasa a IX-a ,
ca urmare a mediei aritmetice dintre notele de la testele naţionale şi media generală a anilor de studii. De asemenea, un număr de 10 elevi au obţinut media 10,00 în urma probelor susţinute în cadrul examenului de bacalaureat. Fiecare elev va obține câte 2000 de lei.  Costurile aferente premierii vor fi acoperite din bugetul general propriu al judeţului Cluj pe anul 2014.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.