Închide

Organizatorii de Festival pun scenă și temniță în Piața "sufragerie" Unirii

ActualitateTop News by Kristina Reştea - iul. 24, 2014 0 283

 

 

Organizatorii Colours of Cluj amenajează în Piața Unirii, în weekendul 8-10 august, o scenă de dans, o instalație-temniță și loc de spectacole de teatru, au anunțat inițiatorii festivalului, lansat anul trecut de „părințiiTIFF. Piața Unirii este în fiecare an unul dintre punctele centrale ale festivalului de film, în perioada celor zece zile de desfășurare.

 

Între 8 și 10 august, Piața Unirii se va transforma într-o sufragerie urbană, unde clujenii vor putea să se simtă cu adevărat ca acasă, într-o scenă în aer liber, pe care pasionații de dans vor afla ce culoare au ritmurile de tango, vals, quickstep sau cele tradiționale românești, dar și într-un joc surpriză creat special pentru festival, marca The Dungeon, celebra temniță din care iubitorii de adrenalină vor trebui să evadeze”, au menționat organizatorii.

 

Astfel, în Piața Unirii urmează să se instaleze piese de mobilier ușor, flori și o scenă deschisă pentru dans. Vineri, 8 august, clujenii vor dansa pe ritmuri de tango; sâmbătă, 9 august, îşi vor demonstra abilităţile pe ritmurile dansurilor de societate, iar duminică, 10 august, pe cele de muzică populară românească. „Cea mai temută temniţă din România se mută în Piaţa Unirii! Este vorba de The Dungeon, primul joc real de evadare din Cluj-Napoca. Pentru Colours of Cluj, cei de la The Dungeon le pregătesc clujenilor o experienţă-surpriză”, spun organizatorii.

 

Vineri, 8 august, Colours of Cluj se va muta, preţ de câteva ore, din stradă pe terasa Casei TIF, pentru „Scuzați. Pardon. M-am răzgândit.”, spectacolul care va deschide, de la ora 21:00, seara de teatru de la Casa TIFF. Un spectacol de păpuşi fără cuvinte, realizat de studenţii masteranzi ai Facultăţii de Teatru şi Televiziune, sub coordonarea profesoarei Palacsay Kisó Kata, îi va aduce împreună pe copii şi adulţi. „To bee or not to bee”, ce va fi pus în scenă de la ora 22:00. Seara se va încheia cu „Bartenders blues”, în regia lui Eugen Gyemant. „De data aceasta, regizorul propune un concept simplu şi o poveste pe acorduri de blues, care ridică simplitatea la rang de artă: spectacolul se joacă la bar, nu pe scenă, cei doi actori sunt colegi de bar, replicile lor sunt simple, nuanţate şi transmit un mesaj puternic”, explică organizatorii. La fel ca anul trecut, clujenii vor avea ocazia să descopere clădirile cu iz de legendă, în sitem Treasure Hunt.

 

A doua ediție a festivalului Colours of Cluj va avea loc între 8 și 10 august 2014, în organizarea Asociației Film și Cultură Urbană, în parteneriat cu Asociaţia SHIFT – Transilvania Art Grup. Festivalul va găzdui evenimente în aer liber, prezentate în spaţii cunoscute, dar și mai puţin convenţionale. „Colours of Cluj” este un eveniment realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și a Silva, PMA Invest, Lecom, Avon, Urbannect, Outdoor4U, Alle Kinder, Bloom Studio și PR & More.

Sursa foto: Colours of Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.
  • Articole similare