Închide

Efectele puhoaielor care au măturat Clujul ieri: în Florești un garaj de mii de metri pătrați a fost inundat, 2.000 de tone de apă au trebuit evacuate, mașini distruse, în Mănăștur au fost inundate apartamente

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 07, 2020 0 1190

foto ISU Cluj

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj arată că ce au experimentat ieri clujenii, o furtună de proporții, cu vânt puternic și cantități importante de apă pe metrul pătrat, au fost ”fenomene meteo extreme”. Aceștia au fost solicitați în mai multe cazuri pentru eliminarea apei din subsoluri de bloc. Iată rezulatele:

”A fost necesară intervenția pentru evacuare apei a cinci autospeciale cu șase motopompe din trei subunități ale ISU Cluj și s-a evacuat apa din mai multe subsoluri ale imobilelor de locuit din municipiului Cluj-Napoca și localitatea Florești”, arată purtătorul de cuvânt Andrei Biriș. Chiar și în această dimineață, cu puțin timp înainte de publicarea acestei știri, un echipaj din Punctul de Lucru Florești mai acționează pentru evacuare apei din subsolul unui bloc de apartamente care a fost inundat în cursul serii trecute.
În acest caz a fost inundat un subsol cu o suprafață de aproximativ două mii de metri pătrați, folosit ca garaj. ”Apa acumulată în urma ploilor abundente a depășit adâncimea de un metru în subsolul respectiv, acumulându-se în subsol circa 2.000 de tone, au fost deteriorate mai multe autoturisme și bunuri, parcate sau depozitate acolo”, mai arată Biriș.
În Cluj-Napoca echipajele de urgență au evacuat apa din subsoluri pe aleea Retezat și străzile Edgar Quinet, Grigore Antipa, Câmpului, Eugen Lovinescu, Victor Felea și Carol Davila. ”În cea mai mare parte au fost afectate subsoluri și garaje din subsolurile caselor și blocurilor de locuințe, fiind deteriorate bunurile depozitate și într-un singur caz un autoturism parcat în garajul subteran”, a mai arătat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj. Trei apartamente situate în demisoluri de bloc pe străzile Eugen Lovinescu, Victor Felea și Carol Davila au fost de asemenea inundate iar apa a trebuit evacuată.

Citește și:

 

Foto/Video Dezastru în traficul din oraș. S-a navigat cu mașina pe străzile inundate de furtuna din Cluj. Apele au luat mașini pe sus. Mai multe artere au fost blocate

Nici un comentariu

Scrie un comentariu