Închide

Raport: două orașe din România, între care Clujul, în top 3 în Europa ca rentabilitate în Tehnologia Informației

EconomieTop News by Actual de Cluj - iul. 07, 2020 0 623

Cluj-Napoca e depășit în România, la capitolul rentabilitate în Tehnologia Informației, de … Iași, dar cele două orașe ocupă două din primele trei poziții în Europa din acest punct de vedere, conform unui raport al Financial Times.

Astfel, Clujul ocupă a treia poziție, iar Iașul – a doua, în urma Skopje, din punct de vedere al rentabilității investițiilor în Tehnologia Informației.

Clasamentul “Tech Cities of the Future”, alcătuit în premieră de Financial Times, caută orașele europene cu cele mai promițătoare perspective de investiții în start-upuri, tehnologie și inovare. Clasamentul marchează prima colaborare dintre fDi (Financial Times) cu TNW, o companie media, evenimente și informații, axată pe noile tehnologii și start-up-uri. Topul european a fost anunţat în cadrul Conferinței Ecosystem TNW din 25 iunie.

Să menționăm, lăudat de autorități ca un mare hub IT, Clujul nu apare deloc în acest clasament cu excepția categoriei rentabilității; apare în schimb Bucureștiul, locul 7 în clasamentul total din punctul de vedere al potențialului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu