Închide

Foto/Video Dezastru în traficul din oraș. S-a navigat cu mașina pe străzile inundate de furtuna din Cluj. Apele au luat mașini pe sus. Mai multe artere au fost blocate

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 06, 2020 0 1628

Unele dintre cele mai circulate artere din Cluj-Napoca au fost blocate de puhoaie în această seară, după un cod galben de furtuni în care meteorologii avertizau despre averse și precipitații de zeci de litri pe metrul pătrat. Strada Frunzișului de exemplu a fost blocată de apă iar la fața locului a intervenit Poliția ca să redirecționeze circulația, după  ce o mașină a rămas în mijlocul apei.

Dacă pe Câmpului și Calea Turzii se circula prin apă, pe str. Frunzișului o mașină a rămas înțepenită și a fost nevoie de intervenția poliției pentru restricționarea traficului prin această zonă.

Circulația a fost blocată zeci de minute și a fost reluată doar cu câteva minute înainte de publicarea acestei știri.

Arterele Câmpului, Calea Turzii, Frunzișului au fost inundate la propriu de aversele de ploaie din ultimele ore. Mașinile au circulat la propriu prin apă iar pe rețelele de socializare clujenii au făcut glume că s-a deschis aquaparkul de la Cluj-Napoca, promis de ani buni de autorități.

Pompierii au fost sesizați și au intervenit cu autospeciale și motopompe pentru evacuarea apei din subsolurile mai multor case de pe Câmpului, Antipa, Lovinescu, Moricz sau Ceahlău. ”Au fost primite apeluri pentru subsoluri inundate pe străzile Grigore Antipa, Moricz Zsigmond și Câmpului”, arată purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Andrei Biriș. ”De asemenea, este solicitată intervenția pompierilor pentru a evacua apa din două apartamente situate la demisol și trei subsoluri pe strada Eugen Lovinescu”, a adăugat el. Pe alte străzi a fost semnalat că apa a adus aluviuni în cantități impresionante pe carosabil. Au intervenit patru autospeciale și patru motopompe transportabile pentru evacuarea apei acumulate. Au mai fost înregistrate apeluri pentru un subsol inundat de pe strada Teilor din Florești, iar un autoturism a rămas blocat pe carosabil ca urmare a acumulărilor mari de apă.

 

 

Astfel de inundații, la furtuni puternice, nu sunt o noutate în Cluj.  Doar 10% din străzile din Cluj-Napoca au sistem separat care să preia apele pluviale. În rest, precipitațiile sunt preluate de sistemul de canalizare menajeră din oraș, aflat în administrarea Companiei de Apă Someș. O să fie mai bine? Dacă nu plouă serios și mult, da. Sistemul de canalizare se întreține periodic (o dată pe an), însă atunci când sunt probleme specifice (guri de scurgere înfundate) se intervine punctual. Aluviunile și relieful orașului fac ca, la debite mari, străzile să se inunde. ”Așa va fi tot timpul, până nu se oprește ploaia și se reglează debitele”, a explicat recent pentru actualdecluj.ro directorul Companiei de Apă Șomeș, Călin Neamțu. Află detalii:

Orașul e sub apă la fiecare ploaie serioasă. Compania de Apă: ”Așa va fi tot timpul!”

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare