Închide

Economiștii de la UBB Cluj care monitorizează pandemia și efectele ei: Urmează un trend ușor descrescător al cazurilor noi de COVID-19

Uncategorized by Kristina Reştea - apr. 04, 2022 0 112

 

Pandemia e într-un trend ușor descrescător în România, arată datele cercetătorilor de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor de la UBB Cluj, care au dezvoltat un instrument de estimare a numărului de cazuri COVID-19.

„După o scurtă stagnare, modelul nostru de previziune continuă să estimeze un trend ușor descrescător al cazurilor noi în cursul acestei săptămâni”, spun economiștii de la FSEGA.

May be an image of ‎text that says "‎۔ scurt a cazurilo noi zilnice 27 Martie 3Aprilie2022 1951 4276 3583 29722921 2921 2174 1429 4 -10Aprilie2022 10 Aprilie Previziune: Scădere Scădereușoară Û‎"‎

 

Proiecțiile sunt făcute în cadrul proiectului de cercetare COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor, un proiect care monitorizează evoluția economiei naționale în timp real, în contextul pandemiei, respectiv starea economică a țării, oferind în același timp previziuni pe termen scurt și mediu privind pandemia și performanța economică a României. Proiectul e derulat de o echipă de cercetători ai Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) Rezultatele complete ale proiectului de cercetare, actualizate zilnic, pot fi consultate pe platforma online COVID-19 RoEIM.

În ultimele 24 de ore în România au fost înregistrate 1.332 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus în România, cu aproape o sută mai puține față de ziua anterioară. Duminică se anunțaseră 1429 de cazuri zilnice.

Clujul rămâne unul dintre județele cu cele mai multe cazuri și rată de incidență mare. Mai multe date AICI

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.