Închide

E oficial. S-au împărțit mandatele pentru Parlament. Câștigători sunt și deputații Emanuel Ungureanu și Steluța Cătăniciu, chiar dacă au candidat din alte județe

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - dec. 09, 2020 0 1740

S-au definitivat listele cu noii aleși parlamentari. Clujul trimite în Camera Deputaților următorii zece reprezentanți:

4 deputați PNL: Radu Moisin, Sabin Sărmaș (foto sus), Sorin Moldovan și Cristina Burciu

3 deputați USR: Radu Ilie Molnar, Oana Murariu și Viorel Băltărețu

1 deputat PSD: Patriciu Achimaș Cadariu

1 deputat UDMR: Csoma Botond

1 deputat AUR: Ilie Alin Coleșa

De asmenea, de la Cluj vom avea 4 senatori:

1 sentor PNL: Adrian Oros

1 senator PSD: Vasile Dâncu

1 senator USR-PLUS: Cristian Bordei

1 senator UDMR: Laszlo Attila

Mai trebuie precizat că de pe listele PSD a recâștigat un mandat de deputat și clujeanca Steluța Cătăniciu, deși a candidat din partea organizației PSD Bihor. De asemenea, membru USR Cluj, Emanuel Ungureanu a recâștigat un mandat de deputat candidând de pe listele USR Buzău.

Potrivit procedurii, Parlamentul României va fi convocat în prima sesiune în data de 21 decembrie, 2020. În fiecare din cele două camere ale Parlamentului se va forma câte o comisie de validare a mandatelor, urmând ca parlamentarii validați să fie confirmați și să depună jurământul. După depunerea jurmăntului, se vor forma grupurile politice parlamentare și comisiile de specialitate. Vezi mai jos tabelul cu mandatele de senatori si deputati:

TABEL – CD si Senat

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare