Închide

E bâlci în parcul central. Primăria promite că va face ordine. Comercianții de porumb, popcorn sau vată de zahăr vor fi mutați

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 05, 2015 1 966

Anul acesta, treacă-meargă, vom mai putea cumpăra porumb cu 5 lei sau înghețată cu 3 lei direct din parcul central. Chiar dacă autorizațiile pentru comercianții ambulanți expiră luna aceasta, primarul a anunțat că ele pot fi prelungite până la finalul anului. Dar de la anul, se va face ordine la capitolul vânzare în parc, mai ales că acesta este împânzit cu tot felul de instalații, tarabe sau acareturi montate în jurul lacului.

Planul primăriei în ceea ce privește comerțul ambulant din oraș, mai ales pentru cel din parcul central este să se facă un regulament corelat cu prevederile Planului Urbanistic General și cu parafa și încuvințare Comisiei de Monumente. În așa fel încât să se deruleze civilizat, în condiții de igienă și nici să nu supere ochiul publicului.

Mai ales pentru comercianții din parcul central care nu doar că s-au înmulțit, însă și-au amenajat tot felul de instalații care înconjoară lacul ideea este să se ofere o altă locație unde să-și vândă produsele. „Ne-am gândit la o zonă limitrofă parcului pentru derularea activităților de comerț ambulant. În zona parcului de joacă pentru copii cred că ar fi cel mai oportun. Acolo are și Consiliul Județean un teren încă nefolosit iar aici își pot desface foarte bine produsele acești comercianți. Oricum noi vom consulta și Planul Urbanistic General și vom cere și un punct de vedere de la cei de la monumente pentru un plan de situație unde să se poată comercializa produse în zona parcului. Dacă vom reuși o colaborare și cu cei de la Consiliul Județean, comercianții pot fi mutați lângă parcul pentru copii”, a menționat primarul Emil Boc.

Edilul a adăugat că luna acesta expiră autorizațiile pentru comercianții ambulanți din oraș și că, pe lege, le mai poate prelungi doar până la sfârșitul anului. După aceea este nevoie de un regulament, corelat cu PUG-ul și de alte locații, mai ales în parcul central. „Vom avea dezbateri și discuții și vom cere un punct de vedere și de la cei de la monumente”, a mai spus primarul.

  • Scrie un comentariu