Închide

Condiția județului ca planul lui Boc să se materializeze: concurs de soluții pentru un loc de joacă urban la stadion

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - sept. 16, 2015 0 662

Județul e de acord cu primarul, dar vrea concurs de soluții pentru o gândire unitară a zonei limitrofe stadionului unde există un loc de joacă și un teren liber. În aceast perimetru ar trebui să se gândească pavilioane pentru comercianți și locul de joacă să capete un aspect urban, iar toate funcțiunile să fie integrate în zona complexului sportiv și a parcului central, consideră arhitectul județului, Claudiu Salanță.

Zona limitrofă Cluj Arena și-ar putea schimba fața, atât locul de joacă cât și zona unde erau amplasate vechile terenuri de tenis, printr-o colaborarea între primăriei și Județ, cei care dețin respectivele terenuri. Comercianții ar putea fi mutați în continuarea locul de joacă de lângă stadion, a anunțat recent primarul Emil Boc. Iar locul de joacă trebuie să capete un aspect urban și să fie integrat în perisajul complexului parc-stadion și polivalentă, susține arhitectul-șef al județului, Claudiu Salanță.

„La nivelul anului 2014 a fost realizată o vizită de amplasament de către reprezentanții Consiliului Județean Cluj și cei ai Primăriei Cluj-Napoca, ocazie cu care s-a arătat disponibilitatea ambelor părți de a se amenaja zona liberă cu un parc de joacă pentru copii. În aceeași idee s-au purtat discuții pentru demararea unui proeict de amenajare a zonei fiind discutată inclusiv ideea organizării unui concurs de soluții de arhitectură în acest scop. Consiliul Județean își păstrează disponibilitatea și deschiderea de a contribui la sporirea calității zonei prin amenajarea terenurilor aflate în proprietatea județului”, a precizat arhitectul-șef al județului într-un răspuns oficial cu privire la destinația terenurile limitrofe stadionului Cluj Arena.

Acesta a adăugat că actualul spațiu de joacă aflat în proprietatea primăriei necesită parcurgerea unui proces de modernizare iar toată zona ar necesita o mobilare cu pavilioane într-o arhitectură modernă care să adăpostească micii comercianți care în prezent parazitează latura vestică a parcului central.

Recent, primarul Emil Boc a anunțat că intenționează să facă curățeniei printre comercianții care s-au aciuat în parcul central cu tot felul de tarabe improvizate și să-i mute pe aceștia în prelungirea locului de joacă pentru copii, dacă Consiliul Județean va fi de acord, aceștia fiind proprietarii terenului.

Citește mai mult despre promisiunile primarului

E bâlci în parcul central. Primăria promite că va face ordine. Comercianții de porumb, popcorn sau vată de zahăr vor fi mutați

În momentul construcției stadionului Cluj Arena s-a avansat posibilitatea relocării locului de joacă aflat în proprietatea primăriei, însă după proteste ale societății civile și părinților acesta a rămas pe loc. Specialiștii au criticat prezenta sa, mai ales că locul de joacă nu este nicicum integrat în zonă.

sursa foto: Ioan Bildea (consilier PNL)

  • author photo two

    Luminiţa Silea

    Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu