Închide

După Oradea, gunoaiele orașului vor merge tot la Pata Rât. Și vor scădea taxele de ridicare

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - sept. 04, 2015 0 517

E o variantă. Administrația locală a inițiat demersurile pentru deschiderea unei rampe termporare pentru gunoiul orașului pe care să o administreze propria Regie, cea a Domeniului Public. Consilierii locali au aprobat subvenționarea cu peste 1 milioan de euro a cheltuielilor cu deschiderea acesteia printr-o decizie luată la ședința ordinară din această lună.

Potrivit primarului Emil Boc, orașul a avut noroc că are teren în zona vechii gropi de gunoi de la Pata Rât. Acolo se va putea deschide o rampă temporară de care urmează să se ocupe Regia Autonomă a Domeniului Public. Mai întâi pe terenul pus la dispoziție de primăriei, peste 4000 mp, cu posibilitatea ca aceasta să fie extinsă prin achiziționarea unor parcele suplimentare. Rampa va putea funcționa în jur de doi ani, până când Consiliul Județean va reuși să termine depozitul regional pentru deșeuri.

CITEȘTE ȘI 

S-a scumpit gunoiul. Cu aproape 19% pentru clujenii de rând

RADP a pornit deja demersurile de amenajare și autorizare a respectivei rampe. Aceasta urmează să fie deschisă în luna octombrie, după ce expiră înțelegera primăriei cu administrația din Oradea pentru ca gunoaiele să fie depozitate acolo. Boc a explicat că în prezent este singura soluție pentru Cluj-Napoca, având în vedere cantitatea mare de gunoi produsă de oraș și faptul că niciun alt depozit autorizat din țară nu are loc pentru aceasta.

Deschiderea rampei temporare va aduce și scăderea din nou a taxelor de ridicare a gunoiului, cel puțin asa a promis primarul.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu